Птици

Каква е тази птичка опустошение обща и къде зими

Pin
Send
Share
Send
Send


Плюшенето е уникална птица. Тя е единствената от пернат древолас, която може да се движи с главата надолу по вертикалния ствол.

Как изглежда една птица-крадец? Тази малка къса опашка. Нейният бледа пепел в горната част на тялото има синкав оттенък. Оперението на корема е бяло.

Плющеникът е малка птица. Нейното тегло е между петнадесет и двадесет и шест грама. Дължината на тялото е тринадесет-шестнадесет сантиметра, а крилото е 7.3-9.2 см. Крилата в участъка достигат 25-28 см.

Плюшникът (снимка виж по-долу) има доста дълъг и прав клюн. Черната ивица, минаваща през очите, му придава любопитен и хитър поглед.

Практически няма сезонни различия в цвета на тялото на птицата. Освен това мекото и плътно оперение на младите индивиди не се променя в по-късния период от живота. Само при възрастни хора, долната част на тялото има кафяв оттенък, а ивицата минава през очите и сивият връх става кафяв. След линията, която се провежда през есента, различията изчезват. И никой не може да каже, че пред него една млада или възрастна птица е лапачка.

Описанието на удивителното дърворезба не заобикаля страната на крака му. Благодарение на тях птицата се движи по вертикалните стволове като жива сфера с живак. Да, овладяването на плюшенето в premath става възможно благодарение на краката. Те са сравнително къси, но имат необичайно дълги пръсти с много остри и извити нокти. Това позволява на птицата да улови значителна повърхност на ствола на дървото. Между върховете на ноктите, разположени на гърба и средните пръсти на пернатия древолаз, на голямо разстояние. Неговата стойност е практически цялата дължина на пернатото тяло. Благодарение на това плъзгачът може спокойно да задържи ствола на дървото с главата надолу.

Пернати невярващ

Плющеникът не е срамежлива птица. Тя може да позволи на човек да върви няколко крачки по-близо до нея. В същото време, тя не престава да произвежда характерен звук „чуруликане“ или „чуруликане“, докато изследва стволовете и клоните на дърветата. Една любопитна птичка може дори да се доближи до човек. Въпреки това, тя се преструва, че го е намерила случайно. Плъзгачът изразява своето "раздразнение" с звънене на свирки "sit-sit", подобно на вика на шофьора: "Save-and-and-well!". В същото време, с истинска хитрост, дървесната жаба гледа навън от дърветата.

Плюшенето винаги е весело и неуморно. Той е пъргав, жив и активен. В тази птица, като кълвачи герои и цици. Нищо чудно, че немското име на тази птица е „Spechtmeise“. Преведено, това означава кълвач.

местообитания

Можете да се срещнете с плъзгача по цялата горска зона от Западна Европа до Далечния изток. Той избягва районите на Далечния север, но в южната посока живее невероятна стрела до стрелба.

В Западен Сибир е често срещан специален вид плъзгач. Има някои разлики от скандинавските подвидове, намерени на европейска територия. Сибирският ловен плъх няма странично кафяво пера.

Птицата предпочита да се засели в заливни и островни гори. Понякога се среща в южните степни райони. В Република Алтай и в Алтайския край плюшеникът се намира в смесени и иглолистни гори, разположени близо до Об и Бия, както и в лентови гори и клечки на хълма Бие-Чумиш. Можете да се срещнете изненадващо Drevolaz в планината. Nuthatch живее в гори, разположени на надморска височина от 2000-2200 м надморска височина.

През пролетта и лятото храната на плъзгача е насекоми. С удоволствие яде рога и диптера, гъсеници и пеперуди, дървеници и листни бръмбари, ходила и други бръмбари. Не се колебайте и паяци. По правило лопатката събира храната си на големи клони, както и в пукнатини и цепнатини на стволове на дървета. Но понякога Пта трябва да изкочи кората, за да извлече от нея насекоми и ларви. Извличането на месото от жълъд или лешник може да ги тласне в пукнатината на кората или да го притисне в тялото с крак. След това разбива плячката си с удари на силен клюн. На земята могат да се намерят пролетни и есенни пастици. Той се спуска от ствол на дървото, за да търси падналите листа от насекоми. През есенния период дървесната жаба яде плодове, например птичи череши.

Плъзгачът мигрира или не? Ако не, какво яде в студения сезон? Плюшеникът е птица, зимуваща на местни места. За да оцелее гладния период, този неспокоен ptah съхранява храна за бъдещето. Започвайки в началото на есента, слюнчоподобните бутаят кедрови ядки, жълъди, както и плодовете на липи, лешници и букови дървета в пукнатини и ниши, разположени в стволовете на дърветата. В складовете на процъфтяващите птички можете да намерите различни семена и кленов клен. Тази работа свършва едва през декември.

Плъзгачът мигрира или не? Орнитолозите отдавна са отговорили на този въпрос. Удивителни дървесни жаби зимуват в родната си гора. Те не летят на юг. Птицата е заседнала. През есента и зимата обаче се среща в различни гори, както и в степната зона. Там тя майстори на територията на bayrachnyh и полето подслон масиви, градини и речни гъсталаци.

Тук в тези сезони се намира обитателят. Мигрираща птица или не уникално дърво джудже? Не, орнитолозите го отнасят към групата на частично скитащи. Веднага след като настъпи пролетта, птиците се връщат обратно в смесени и широколистни гори.

Плюшени видове обикновено растат в кухини на дървета. Входът в жилището му е домашен птах, покрит с тор, кал или глина. Плъзгачът носи този строителен материал в клюна си и го залепва около дупката, докато диаметърът на жлеба падне до около тридесет и пет милиметра.

Котилото в гнездото Древолаз е изработено от насипен и дебел слой от борова скала. Понякога има до две и половина хиляди. Кората е голям топлоизолатор. Освен това рядко заразява паразитите. По този начин, в кухината на nuthatch е удобно, хигиенично и топло.

репродукция

Плюшките плъхове напускат родното си гнездо много рано. Това обикновено се случва в края на май или в началото на юни.

Полагането на слюнка има от четири до дванадесет яйца, украсени с червеникаво-кафяви петна. Бруденето им се извършва само от жените. Мъжът редовно си носи храна. Появата на пилета родители се хранят от двадесет до два до двадесет и пет дни. Това е доста тежка работа. През деня е необходимо да се донесе храна на пилетата до триста и осемдесет пъти. В този случай родителите се грижат за хигиената на гнездото. Поне петдесет и шест пъти на ден изваждат капсули, покрити с еластична слуз, като заменят нощните зърна с малък слюнка.

Плющеник в плен

Ако една удивителна дървесна жаба бъде уловена и поставена в клетка, тогава той бързо ще свикне с новите условия. Плъзгачът може да се постави в една и съща клетка с пискливи, ламели или люспи. Там той ще стане един от най-забавните птици. Можете да го гледате с часове. Плъзгачът няма да престане да учудва с умелата си лазаня по кората на дърво, поставено в клетка, както и с някакво преобръщане на кацалките.

Птицата трябва да даде смес от коноп или други семена с мравчени яйца. Като лечение за птихите, кедровите ядки са перфектни.

Зимни птици. горска зидарка

Плъзгачът винаги е в движение. Не е известно как и къде почива през деня и дали изобщо почива. Той живее на краката си, движи се по стволовете на здрави, болни и мъртви дървета и изглежда, че използва крилата си само за да лети от дърво към дърво.

Ето защо е толкова трудно да се оценят полетните способности на тази птица, но движенията по стволовете са толкова уверени и бързи, че не всеки може да ги хване с поглед. Плъзгачът може да скочи по ствола или клона на всяка позиция: настрани, обратно надолу, надолу. В същото време меката къса опашка не го подкрепя като кълвач, а вертикалният път е много по-труден за него, отколкото за кълвач.

Плъзгачът предпочита да се издига до клоните на короната и да се спуска в ствола до корена, но не да скача с главата надолу, но сякаш пада, прилепвайки към ноктите на двете лапи към кората, висящи на един крак, завъртайки го назад и подпрявайки другия. Това спускане е подобно на скачането със следващата смяна на краката, траекторията му е изразена не от права линия, а от зигзаг.

Мобилността на плъзгача се комбинира с невероятна смелост. Той не се колебае да влезе в някакъв капан, но след като е попаднал в капан, той не се губи от страх и докато държи семена в клюна си, той се опитва да го стисне между пръчките. Вземете го в ръка и той няма да освободи плячката. В горските села лопатката често лети през отворените вентилационни отвори в жилището и бързо се рови из стаята с надеждата да извлече полза от нещо годно за ядене. Такива смели души след няколко минути могат да бъдат научени да седят на ръката и да се лекуват от дланта.

Но това не означава, че гладът дава на птицата безразсъдна смелост. Не. Плющеникът не показва страх от човек дори в гнездищата кухина, което ви позволява да наблюдавате почти отблизо работата си, а жизнеността и смелостта дават независимостта на крадецът, който се подсилва от изключителната икономичност. Повечето от нашите постоянни птици, дори и през зимата, живеят, както казват, един ден, без да съхраняват храна за бъдеща употреба при нейното свръх изобилие.

Има някои зимуващи птици, които могат да складират, които могат да скрият излишната плячка до следващия път и само малцина подготвят храна за трудни времена по предназначение. Няколко нощици, които живеят на място без полет, се занимават със събиране на реколтата през есента. Птиците търсят паднали зрели лешникови ядки, букови дървета, липани ядки, лъвски кленови дървета и ги скриват в кората или под кората на дърветата. Всяка находка - поотделно.

Те нямат никакви специални складови помещения, но е невъзможно да се запомни всяка тайна, разбира се, а през зимата крадецът открива всичко, което е било скрито, така или иначе, използвайки общ резерв от семейство. Двойката няма да позволи на третата птица от собствените си видове на мястото, но цици, сойки, кълвачи и катерици не се колебаят да се възползват от запасите си, макар и случайно, но с безнаказаност.
Прочетете повече:

Общи характеристики на птицата

Обикновеният ловен плет (sitta) е птица със скромен размер. Външно той прилича на синишка. Телесното тегло, в зависимост от вида е 10-26 грама, а дължината - 25-28 сантиметра. Продължителността на живота е 10-11 години.

Опирайки се как изглежда плъзгачът, нека започнем с цвета на оперението му. Топ торс боядисани в светла пепел с преход към синьо. Птичи птица бяла. На главата в областта на очите отвъд има характерна черна ивица. Перната има къса опашка, дълъг елегантен клюн и стройни крака. Разликите във възрастта на плъзгача почти не съществуват. Възрастен индивид може да се разграничи от младите животни само чрез наличието на кафяви пера в долната част на тялото.

Краката са уникална част от тялото на nuthatch. Именно тази анатомична структура на лапите го прави ненадминат древолаз. Пръстите на птицата са много дълги, а на краищата има остри здрави нокти. С тяхна помощ, пернат без усилие се държи на вертикален клон. Разстоянието между средните и задните пръсти е почти равно на общата дължина на тялото.

Разпределение и площ

Хабитатите на общия плъх са доста обширни. Намира се в западните и северните части на Стария свят, в Далечния изток. Далечният север е регион, който птицата избягва поради климатичен дискомфорт.

За гнездещите птици се избират островни иглолистни гори, разположени на хълм и в планините. Максималната височина над морското равнище, където се регистрира наличието на ловен плъх, е 2200 km.

Тази птица се среща и в градовете. Тук джуджетата избират паркове, площади, както и градини и крайградски зони. Квартал в същия район с човек осигурява достатъчно количество храна на птиците.

Сортове и техните имена

Орнитолозите разграничават няколко вида тези дървояди:

  • обикновени,
  • Корсика,
  • бебешки пълнител (тежи само 10 грама),
  • червена гърда (sitta krueperi),
  • канадски,
  • Каролайн
  • Черночела,
  • Плъзгачът на Пржевалски,
  • голям скалист (sitta tephronota),
  • малка скалиста (sitta neumayer).

Всички те са малко по-различни по размер и нюанси на оперението в различни области на тялото.

В горите на Западен Сибир живее отделен вид змиорки. Тя се различава от своя скандинавски роднина, живеещ в цяла Европа. В оперението на сибирския крадец от двете страни няма кафяв цвят.

Всички видове се движат еднакво добре по ствола перпендикулярно надолу.

Гастрономически предпочитания

Насекомите са любимата храна на древолаза. През пролетта и лятото той няма дефицит в пеперудите, ларвите, гъсениците, бръмбарите. В диетата на птиците са включени паяци. За храна птиците умело обработват кората на дърветата, където намират паразитите, които се крият под нея.

През есента менюто на плъзгача се допълва от плодове, ядки и зърнени храни, които са узрели до този момент и които също ядат.

Говорейки за това, дали крадецът е мигриращ или не, отговорът е не. Това пееше зими в родните им земи. Оцеляването в гладните и студените месеци й осигурява снабдяване с храна, която започва да прибира през есента.

За зимата се събира:

  • кедрови ядки,
  • плодове от липа, дъб, бук, леска,
  • семена,
  • кленова ливада,
  • плодове.

Благоразумната птица крие резервите си под кората на дърветата и на други уединени места. Търсенето и съхранението на храна не спира до декември.

Отличителни черти

Птичният плюш има специален, характерен само за нея начин на изпълнение. Тя свири мелодично и хармонично, произнасяйки звуците на „tew-tew-tew“. Понякога звучат като „цици-цици-tts-tts“. Пернатът пее на различни честоти. Стрелите се чуват на дълги разстояния - въпреки малкия размер на тялото, плъзгачът пее достатъчно силно. За всяка емоция той има свой собствен набор от звукови комбинации. Ако заплашва опасност, той издава нещо като "тач-тихо-тихо".

Женският плъзгач е малко по-различен от мъжкия. Разликите се изразяват в цвета на перата в страните и дъното, както и в короната и короната. Външният вид на мъжките е по-ефектен, тъй като цветовата гама на оперението им е по-ярка и по-богата.

Птица в човешки ръце

Drevolaz се отнася за дивите горски птици. Въпреки това, опитомяването на тази птица е доста осъществима задача. Плъзгачът бързо свиква с добро отношение и става истински приятел на човека.

Птичната птица се превръща в универсален фаворит на собствениците си. Тя има весела нагласа, смешни навици и сладки чуруликания. Гледането на активни и пъргави пернати е удоволствие. Ако му осигурите най-комфортните условия на живот и оборудвате вертикален обект у дома си, той ще се радва да го управлява, като ви зарадва с нови сложни пируети. Като такъв елемент са подходящи кората на дървото и костурът за каране на ски.

Що се отнася до храненето на обикновен плъх, без съмнение му се дава смес от земни конопени семена и мрачни яйца. Включете в храната кедрови ядки, семена, зърнени храни и малки плодове. Уверете се, че птицата не се нуждае от прясна, чиста вода.

Интересни факти

Похитителят не е склонен да агресивно защитава интересите си в състезанието. Тя се характеризира с различен стил на поведение - вместо да се бори за храна, птицата я оставя на другите и оставя неспокойно място.

Запасите от фураж, набрани от краставицата през високата година, достигат до 1,5 кг. Понякога птицата запушва клюна си до провал, ако види голямо количество потенциална храна.

След като вземете решение за опитомяването, не забравяйте, че е изключително важно за тези птици да живеят възможно най-естествено за себе си. Следователно, вместо клетка, дайте предпочитание на волиерата. В такава обстановка лопатката не само ще се чувства добре, но и ще бъде готова за възпроизвеждане. Забележително е, но у дома той живее година-две по-малко, отколкото в дивата природа.

Ако сте научили много полезна информация от тази статия, споделете вашите четения в социалните мрежи и оставете вашите коментари.

Външен вид на плъзгача

Дължината на тялото на плъзгача е 12-14 см. Размахът на крилата им е 23-27 см. Възрастният индивид тежи около 25 г.

Те имат голяма глава, къс врат, набито тяло и малка опашка. Клюнът е оформен право, дълъг и силен, боядисан сиво. В зависимост от територията на пребиваване оперението е боядисано в различни цветове. Горната част на тялото на жителите на Северна Европа е сиво-синя, коремът е боядисан в кестен, а шията е бяла.

Плъзгачът има силни и упорити крака.

Подвидовете, живеещи в източните райони, имат бяла гърда и червеникава долна част на тялото. На главата има тъмна ивица, която се простира от основата на клюна до тила. Крайниците са боядисани в сиво-кафяво. Има остри дълги нокти на пръстите. Външно женските и мъжките се различават само по размер: мъжките са малко по-големи.

Поведение и хранене на птиците

Предпочитано местообитание са смесени и иглолистни гори, паркове и градини. Живее предимно на високи стари дървета. Обычно поползни ведут оседлый образ жизни. Жители северных районов на зимовку улетают в южные регионы. Каждая птица живет строго на своей территории и никто не может нарушить границы чужих владений. Ведут одиночный образ жизни.

Птичка ямщик обитает в парках и садах.

Питаются как растительной, так и животной пищей. С удовольствием поедают бабочек, мух, жуков, клопов. В теплый период едят плоды и семена, любят семена подсолнуха, орехи, желуди. През зимата, когато няма почти никаква храна, птиците правят запаси и ги скриват в каналите и вдлъбнатините на стволовете на дърветата. Птиците пеят, техните трели могат да имат различни честоти. Те имат упорити нокти, позволяващи на сляпото да се движат бързо по клоните, дори с главата надолу. Тези птици могат да бъдат открити у дома, лесни за овладяване. За ловците, живеещи в дивата природа, хората често правят къщи, в които живеят и гнездят птици.

ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ

Плъзгачът образува двойки и заема подходящите места за размножаване през март - началото на април. По същото време птиците започват да строят гнезда. Нощниците се гнездят в изоставени дупки на кълвачи, в естествени вдлъбнатини в стволовете на дърветата или в къщички за птици. Такава куха, като правило, може да се намира на височина от 3-10 метра от земята. Птиците внимателно "замазват" дупката, водеща към вдлъбнатината, оставяйки много тесен вход. Това е необходимо, за да се предпази гнездото им не само от съперници - други птици, които гнездят в кухини, но и от хищници като белка. Женската линия поставя подноса с малки везни от бор или брезова кора, след което снася яйца. Женската инкубира съединителя за две седмици, а мъжът през цялото време си носи храна. По-късно родителите хранят пилетата заедно.

КЪДЕТО ЗА НАСЕЛЕНИЕТО

В горите на Евразия от западните й граници до Камчатка се срещат обикновени слитъци. Те рядко се срещат в иглолистни гори, като предпочитат стари широколистни и смесени гори с голям брой дъбове, брястове и буки. Нощниците също могат да бъдат намерени в стари паркове и градски градини или по липи, които се развиват по пътищата. Лесно е да се наблюдават тези птици на места, където хората висят къщи и готвят места за хранене на птици за зимата. Плюшката идва в хранилките заедно с цици и други видове птици. Плъзгачите се движат през дърветата толкова лесно, колкото и кълвачите. Въпреки това, за разлика от кълвачи и пика, слитъците, които вървят по ствола на дървото, не се облягат на опашката си.

КАКВО Е ОТДЕЛЕНО

Помпичката се храни изключително с насекоми, например мравки, пеперуди, листни бръмбари, гъсеници, ходила и др. По време на пролетно-летния период. Със заострен клюн накрая ги изважда от пукнатините и дупките в кората на дървото. От някои дървета в процеса на търсене на храна, парцал откъсва малки парченца кора.

През есента птицата редовно яде плодове. През зимата, както и в късна есен и ранна пролет, обикновените змиорки се хранят с жълъди, семена от ели и борове и кедрови ядки, лешник или бук. Любимата храна на тези птици е лешниците и буковите ядки.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ, ИНФОРМАЦИЯ.

  • Плъзгачът, движещ се по стволовете на дърветата, не разчита на пера от опашки.
  • Смята се, че плъзгачът е една от най-привързаните към нейната територия птици, които гнездят в Централна Европа.
  • Плъхът често гради гнезда в градините, тук тази птица е заета от празни къщички за птици. Входът и празнините между стените на „мазилките“ на „nuthatch“ са така, че „къщата“ да отговаря на изискванията на собственика.

ОПИСАНИЕ НА ОСНОВНИЯ ГОЛФ

клюн: наподобява кълвачи кълвачи Със заострения си клюн, един плюшник може да натисне орехи и твърди семена.

Провеждане: женската поставя в кухината 5-8 бели с червеникавокафяви петна от яйца. Подложката е облицована с кора от бор или бреза.


- Местообитание на общ плъх

Къде живее

Пликът се намира в цяла Европа. Птицата живее и в Мароко, Турция, Иран, Ирак, Мала Азия, Югозападна Африка, Курилските острови, в Северна Русия до Камчатка, в Китай и Япония.

ЗАЩИТА И СЪХРАНЕНИЕ

В Централна Европа обикновеният лудник е доста разпространена птица. Днес тази птица не е застрашена от изчезване.

Плъзгач за птици с висока резолюция. Събира се от ствола на боровите червеи. Видеоклип (00:00:46)

Плъзгачът е уникален. Това е единствената птица от всичките ни най-вкоренени уши на дърво, да не говорим за самата песен-птица, която може да се движи с главата надолу. Най-древолазното древолаз.
Дори името "nuthatch" е най-подходящо за тази малка къса опашка от пепеляв цвят с синкав оттенък на горната част на тялото и бяло оперение на корема. По-подходящо име и не мога да се сетя. Струва си поне веднъж да видиш пълзящо по багажника еднакво лесно и естествено във всяка посока на плъзгача, а външният му вид завинаги ще бъде запомнен. Като правило, ако попаднете в истинска висока гора, първо ще чуете характерния глас на плъзгача: "чуруликане-чуруликане" или "чуруликане-чуруликане". Обикновено ще го видите веднага. "Този" чуруликане "се повтаря многократно набързо, звучи много шумно и кръгъл и е най-характерният звук за плъзгача."
И най-добре е да спрете, а след това един любопитен опушен, който също е негов експресивен елемент, със сигурност ще дойде близо до вас случайно, сякаш няма повече място в гората или най-атрактивният и вкусен ъгъл от него е около вас. В същото време, лопатката създава сериозно впечатление, че е много натоварена и се натъкна на теб в гората напълно случайно и дори се дразни от такава "пречка", изразявайки това със звънене, свирещо "сядай-сядай" като шофьор на пътя: t В същото време, с неподражаема хитрост, той от време на време гледа навън зад следващия багажник.
Благодатта и гъвкавостта на плъзгача върху дървесен ствол е просто невероятно. Невъзможно е да се откъсне окото от тази отвертка на изящна птица, която лесно и бавно изследва багажника на горски гигант, като опитна домакиня, която приготвя вечеря в кухнята си. Плъзгачът ни е еднакво неустоим и върху ствола на всякакъв вид, било то в гората, кедър в планинската тайга, бреза в най-близкия град, топола в града или старата череша в градината.
Лапите и пръстите на краката са много здрави и подвижни, въоръжени с остри и остро изкривени нокти. Поради структурата на краката, не можете да се страхувате да не се счупите не само от скъсания ствол на горските гиганти, но и от младите дървета с гладка кора. За разлика от кълвача, Nuthatch не трябва да използва опашката като допълнителна опорна точка на багажника. Стратегията на движенията му е съвсем различна - той се движи по стръмните стволове, като катерица.
Кълвачът се движи по дърво в идиот, само с главата надолу и с постоянна опора на опашката. Закрепването му към багажника е твърдо с помощта на лостове, които съставляват триъгълника. Плъзгачът използва набор от своите лостове по различен начин: квадрат - ромб - квадрат - ромб, подобно на кънкьор на лед.

Зидарка. Зидарка. Allvideo. Видеоклип (00:04:05)

Ловецът на птици с семена (Bird Lovers Window Seed Feeder).
Обикновеният плъх (или кочияш, лат. Sitta europaea) е малка птица от семейството на nuthatch, широко разпространена в Европа, Азия и Северна Африка. В търсене на храна ловко се движи по стволовете и клоните на дърветата, често с главата надолу или дори с главата надолу.
Малка подвижна птица с дължина 12–14,5 cm, размах на крилете 22,5–27 cm и тегло 20–25 g, с плътна конструкция, голяма глава и къса, почти незабележима шия. Оперението пухкаво, плътно. Цветът варира значително в зависимост от района на местообитанието, а горната част на тялото винаги има различни нюанси на синьо-сив цвят.

Дата на запис: 3 ноември 2013 г.

Природа: Тройници, Плюшка. Видеоклип (00:05:16)

Малка птица от семеен плюшеник, широко разпространена в Европа, Азия и Северна Африка. Той е обичаен както в Централна Русия, така и в Сибир, където гнезди в широколистни, иглолистни и смесени гори, както и в градини и паркове на населени места. В търсене на храна ловко се движи по стволовете и клоните на дърветата, често с главата надолу или дори с главата надолу.

Тис (латински Taxus) - род от растения от семейство Тис (Taxaceae). Видове от рода - бавнорастящи дървета или храсти с височина от 1 до 10 м. Диаметърът на ствола може да достигне 4 m.

Гледайте видеоклипа: Global Warming or a New Ice Age: Documentary Film (Февруари 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org