Животни

Патагонски Мара: Зайче или позлатено?

Pin
Send
Share
Send
Send


Добре ли е да сте едновременно заек и морско свинче? Струва си да се запитаме за това в животинската мара, която живее в Патагония.

Появата на мара е различна от останалите в реда - тези бозайници не са изцяло като никой от роднините. И все пак, учените приписват Мар на реда на гризачите, семейството на свинете. Има много разновидности на мар, най-често срещаните са Chakoan mara и Patagonian mara. Как изглежда това странно създание? Помислете за по-близо ...

Мара (Dolichotis patagonica)

Появата на животното на име Мара

Средният размер на тялото на възрастните е около 70 - 75 см дължина. Мара тежи от 9 до 16 килограма. Козината на животното е гъста, но къса. Кожата е оцветена в кафяво с червеникав оттенък, страните на козината имат богат червеникав оттенък, а коремната част е леко белезникава.

Прилича на мара - малко животно с дълги уши, като заек. Муцуната прилича на морско свинче, поради което това животно е преброено сред семейството на свинете.

Марас са полу-експериментални животни. Защо? Всъщност те нямат копита като конете, но един от пръстите на крайниците има лапа на копита.

Муцуната на Мара е много подобна на морските свинчета.

Начин на живот на Мара

Тези бозайници от вида на гризачите могат да бъдат посрещнати както в малки групи (от две до четири индивида), така и в доста големи стада, чийто брой е 40 март.

Територията на тяхното местообитание включва сухи райони, в които няма разнообразна растителна храна, но това не плаши Мар, те лесно издържат на това неудобство и са много непретенциозни в храната.

През деня тези зайчии същества могат да бъдат намерени на слънце. Марас се движат по земята в резки движения. Най-голямата активност пада на дневните часове. През нощта кобилите предпочитат да прекарват времето си в дупки.

Мара е животно с “фина умствена организация”, тя може да умре от неочакван страх! Като цяло, това е много срамежливо и предпазливо животно. Струва си да се отбележи, че този бозайник от отбора за гризачи е много добър и може да работи бързо. Какво понякога спасява живота му в случай на опасност.

Мери се събира на слънчевата поляна

Какво съставлява диетата на животните

Тези гризачи са тревопасни животни. Основната храна за тях е трева. Пиенето не е толкова важно за тях, защото тялото е способно да запази запасите на влага за дълго време и да го използва икономически. Интересното е, че зъбите-резци в тези животни продължават да растат през целия живот, поради което животните постоянно са принудени да ги изострят около стъблата на дърветата.

Как се отглеждат марас

Марас са истински семейни животни. Една двойка, образувана веднъж, не е част от живота. Понякога мъжът избира своята приятелка, която все още не е узряла за разплод и чака, докато е готова да създаде семейство и раждането на бебета, след което тя създава силна двойка с нея.

Бременна жена носи бебета за около 70 дни. Обикновено в семейството се раждат две до пет бебета в Мар, които са доста развити, когато са родени и са способни на независимо движение.

Първите три месеца бебетата ядат само майчино мляко. Младите все още дълго време с родителите си, в тази форма, най-често, кобили и живеят: бащата, майката и децата им.

Дълго време бебето марасе яде майчиното мляко.

Гледайте видеоклипа: Да нахраним патагонска мара (Януари 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org