Животни

Червен или планински вълк: описание, поведение и интересни факти

Pin
Send
Share
Send
Send


Червените вълци се намират от Хиндустан до Китай, Индокитай и Ява. Извън защитените територии са много редки. Те предпочитат да живеят в гори, в които има големи копитни животни. В техните местообитания трябва да има богати места за поливане.

Описани са общо 10 подвида на червения вълк, на територията на Русия, предимно в южната част на Далечния изток, две от които са срещнати, но днес няма точни данни за местообитанията на тези редки животни у нас.

Как изглеждат червените вълци? Външни характеристики

Външно червеният вълк приличаше както на лисица, така и на обикновения сив вълк. Дължината на тялото му е около 90 см, височината при холката е 50 см. Звярът тежи около 17 кг. Тялото на хищника е донякъде удължено, тя е по-дълга от обикновения вълк. В северната част на обхвата, червените вълци са малко по-големи.

Косъмът на хищника е дълъг и дебел, на гърба и отстрани е с песъчливо-червеникаво-кафяв цвят, а на гърдите, корема и вътрешността на краката е по-светло. Опашката е дълга (40-45 см) и пухкава, като лисица, с черен връх.

Повечето кучешки червени вълци се отличават главно от костна муцуна, както и отсъствието на един моларен зъб от всяка страна на долната челюст.

Dholi начин на живот

Въпреки че червените вълци са едни от най-слабо проучените членове на семейството на кучетата (Canidae), е сигурно, че те живеят в групи (пакети), заедно ловуват и съвместно отглеждат потомство.

Пачка червени вълци е разширено семейство, обикновено съставено от 5-12 индивида, рядко в група има повече от 20 животни. Те са активни предимно през деня, но ловът на лунна светлина също е често срещан. Всички възрастни членове на пакета участват в лова за големи животни. Ловното стадо на територията на около 40 квадратни километра. Те следят плячката чрез миризма.

Dholi използват две стратегии за лов, които зависят от взаимодействието на животните в опаковката. Първо, опаковката се движи през гъсталака с опъната линия. Всеки възрастен вълк, който може да убие плячка, се втурва към атаката, намирайки подходяща жертва. Когато плячката е малка, един вълк може да го получи. Ако плячката е голяма - например мъжката ос, звукът на преследването и писъкът на елен привличат други членове на пакета. Вълците бързат да спасят. По време на лов, повече от едно голямо животно рядко е убито.

Прилагайки втората стратегия, някои вълци остават в очакване на границата на гъстата растителност. Те прихващат жертва, която бяга, която се движи от други членове на пакета. В гъстата джунгла преследването не трае дълго. Докато ловуват силни животни, въоръжени с големи рога, като мъжете от Аксис или Самбар, вълците ги хващат за носа, което не позволява на копитни животни да използват своите смъртоносни оръжия. Да се ​​хвърлят в крупа или страна на елен, хищниците разкъсват плячка, която умира в резултат на наранявания и загуба на кръв. 2 или 3 вълка могат да убият елен с тегло 50 кг само за няколко минути.

Докато ловуват в опаковки, те обикновено ядат заедно плячката си, но някои могат да извадят парче труп настрани, за да ядат без намеса.

Когато има вода близо, червените вълци често пият по време на хранене, но ако не, те търсят място за поливане веднага след хранене.

Храната на вълците включва не само големи копитни животни, но и дребни бозайници, както и птици, гущери, насекоми и плодове. Понякога ядат неохраняема плячка на леопарди и тигри.

Червеният вълк има репутацията на жесток и кръвожаден убиец поради факта, че не винаги убива незабавно плячката си, както правят обикновените (сиви) вълци, разяждат плячката си и атакуват отзад. Когато преследваното животно се изтощи, вълкът започва да яде все още живата жертва. Но честно казано, трябва да се отбележи, че червените вълци, за разлика от сивите, рядко атакуват добитъка и не дразнят човек, предпочитайки да стоят настрана от него.

Дхоли, живеещи в Индия, могат да се размножават почти целогодишно, но по-често се раждат от ноември до април. Бременността продължава 60-62 дни. В пилото средно 8 кученца. Преди раждане, вълкът приготвя леговище, обикновено в дупка, която се намира сред скалите или в первазите на речното корито. Започвайки от 3-4 седмична възраст, кученцата започват да ядат изпепеляващо месо. Няколко възрастни членове на пакета участват в храненето на младите. По време на този период опаковката ловува много по-близо до бърлогата. На 70-80-годишна възраст кученцата напускат дупката, но опаковката продължава да се грижи за тях за известно време: да ги храни, да ги придружава по време на игрите и да им позволява да бъдат първите, които да получат достатъчно храна. Младежите бързо се учат и развиват. На възраст от 8 месеца, по-старите кученца активно участват в лова. Те достигат полова зрялост до една година.

Червените вълци правят различни звуци: кора, ръмжене, вой и свирка. Уистлингът най-често се използва за събиране на пакет след успешен лов.

В тоалетните, които dholis организират на пресечната точка на пътеки и пътища, служат като миризма. Това е един вид "гранични стълбове", предупреждаващи съседите за наличието на граници. Мирисните сигнали в сюжета показват, че е имало неотдавнашен лов.

В природата червените вълци живеят 8-12 години, в плен - до 16 години.

Опазване в природата

2 от 10 подвида червени вълци (Източна Азия и Западна Азия) са застрашени. От трите индийски подвида, само Cuon alpinus dukhunensis от южния бряг на Ганг е често срещано явление. Cuon alpinus primaevus (Кумаон, Непал, Бутан) и Куон алпинус ланигер (Кашмир, Лхаса) са много редки.

Преди това ловците разглеждали червените вълци като свои конкуренти, така че те се опитали да ги унищожат с отровни примамки. Въпреки това, основната заплаха за тези животни е унищожаването на местообитанията поради обезлесяване и паша на добитъка. Продължителното унищожаване на храната на вълците - копитни - също води до намаляване на броя на дхолите. Създаването на много национални паркове в Индия спомогна за защитата на червените вълци и сега се изчислява, че размерът на популацията е от 5 до 8 хиляди животни.

Червен (планински) вълк: описание

Това животно прилича едновременно на сив вълк, лисица и чакал. Хищникът е със среден размер: дължината на тялото му варира от 75 до 90 см, опашката е с дължина от 40 до 45 см, а височината при холката е около половин метър. Планинският вълк се различава от другите членове на семейството си с по-съкратена и заострена муцуна, отсъствието на един моларен зъб от двете страни на долната челюст.

Вълнена покривка

Безспорната разлика на червения вълк е цветът на вълната - тези животни могат да бъдат объркани с лисица. В зависимост от сезона козината се променя: през зимата козината е гъста и висока, а през лятото е много по-тъмна, става къса и груба. Опашката е много по-тъмна от тялото, покрита е с по-дебела коса. Възрастните са оцветени в червено-червено с по-светли зони в долната част.

В зависимост от района на разпространение, вълната варира от светло сиво до кафяво червено. Потомството на планинския вълк се ражда с тъмно кафява козина. Те получават червен оттенък от шест месеца.

разпространение

Много публикации за животни публикуват информация за планинския вълк. Според тези данни обхватът на този рядък вид се простира от Алтай до Манджурия, пресича Централна и Източна Азия, се втурва към южните гори на Бирма, Индия и Малайския архипелаг. От десетте подвида на червения вълк само в Индия живеят три.

Тези животни предпочитат да се установят в планините. Те поставят своите леговища в планински пещери, празни ниши или пукнатини. Понякога търсенето на храна кара животните да се спускат в степта или гората, но не за дълго. Освен това номадизмът не е типичен за този хищник - планинският вълк никога не напуска своя бърлога повече от 200 км.

Досега местата за разпространение на червения вълк са ограничени до няколко области:

  • на границата между Китай и Монголия,
  • в Мианмар и Индокитай,
  • на остров Суматра и в Индия,
  • на границата с Русия и Китай.

В средата на миналия век е получена информация за откриване на малки стада от планински вълци от Червената книга на територията на Република Тива, в Алтай, в югозападната част на Приморие. Но конкуренцията със сивия му брат, както и бракониерството, намали това население, както и обхвата на звяра на територията на Руската федерация.

Какво се храни с червения (или планински) вълк?

Най-често този хищник ловува копитни животни, които са представени в местообитанието на неговата плячка. Негови жертви са планински кози, сърни, диви свине и благороден елен. Често местните жители в местообитанията на този хищник на въпроса какво хранят планинския вълк, отговарят: "Домашни овце". И това не е преувеличение - вълкът никога няма да пропусне възможността, празници на тази плячка, но съвсем рядко се конкурира със сивата си роднина. Затова често е необходимо да се задоволявате с други живи същества: гущери, малки гризачи, както и елени и антилопи.

Четене на описанието на планинския вълк, може да се обърне внимание на един интересен факт: тези хищници разводняват своята дажба с храна от растителен произход. През лятото, те се хранят в големи количества и носят новородени вълци, например, ревен.

Начин на живот и поведение

Планинският вълк е велик ловец и почти цял ден се занимава с добив на храна. Ежедневният лов често се разтяга за няколко часа, благодарение на кръвожадността и издръжливостта на тези животни. Отличното зрение и обонянието оставят жертвите на практика без никакъв шанс да избягат от преследвачите си. Трябва да се отбележи отличното взаимодействие и разбиране на животните в стадото. Малки групи от 10-15 животни обкръжават жертвата, оставяйки само един начин да се оттеглят.

Излезли на открито място, хищниците от целия пакет нападат плячката, която понякога надвишава ловците по размер и тегло повече от десет пъти. Червените вълци живеят в малки опаковки (не повече от 15 индивида). По отношение на поведението, планинският вълк прилича на африканско диво куче, което предпочита и груповия лов и грижата за младите от целия пакет.

Червените вълци също са големи любители на водата. След ядене, те веднага отиват в езерото, а ако е близо, червеният вълк прекъсва храната, за да се напие. Често изследователите, изучаващи поведението на тези животни, ги забелязват в плитка вода, независимо от температурата на водата и въздуха. Подобно на домашните кучета, червените вълци често размаха опашките си.

Не е получено потвърждение за агресивността на тези хищници сред членовете на опаковката. Борбите между тях са по-скоро игра.

репродукция

Във всяка опаковка от хищници има доминираща двойка. Останалата част от опаковката се грижи за тяхното потомство. Бременност червен вълк продължава 62 дни. Като правило се раждат осем кученца. Те достигат полова зрялост до годината. Бебетата се раждат от края на есента или от началото на зимата до края на март.

За червения вълк сивият съперник е основният конкурент в дивата природа. Това се дължи на редица фактори, но в по-голяма степен поради по-добрата фитнес и отличните ловни умения на сивия хищник. Именно това население се разраства и измества планинските вълци, които вече са застрашени от изчезване. В допълнение към този факт е необходимо да се подчертае борбата за оцеляване с тръс и снежен леопард.

Население и сигурност

В допълнение към всички тези проблеми, болестите засягат и броя на червените хищници. Често животните умират от чума и бяс. Не стойте настрана и човек. Развитието на обширни територии е повлияло на намаляването на фуражната база на вълците. Освен това червените вълци често са жертви на бракониери. Днес планинският вълк от Червената книга на Руската федерация, където изчезва, е под защитата на държавата.

Не само в нашата страна, но и в други държави, има забрана за застрелване на този рядък вид. Освен това в много страни се създават поръчки, в които чрез създаването на благоприятни условия, освобождавайки този вид конкуренция и създавайки най-благоприятни условия за лов, хората се опитват да запазят и увеличат популацията на тези животни. Наистина искам да повярвам, че бъдещите поколения ще могат да наблюдават живота на червения вълк.

Интересни факти

Ето някои интересни факти за тези животни:

  • Рисите и сивите вълци не се страхуват от червените вълци, те често печелят в борбата за храна и територия, дори когато сивите вълци са в малцинство, а рисът е физически по-слаб.
  • Планинските вълци често споделят територия с леопарди, но сблъсъците на тези два вида са редки - само при много сериозни нарушения на местния ред.
  • Планинските вълци имат по две или три двойки зърна повече от другите кучета - обикновено има шест или седем двойки. В този случай, всички зърна са еднакво пълни с мляко, което също е рядко срещано в това семейство. Повечето от представителите на други видове имат три двойки зърна, едно от които, дори и при най-благоприятни условия, се пълни изключително рядко, независимо от броя на родените кученца.
  • Често лисиците стават жертви на червени вълци. Ако вълците срещнат червенокоса на равнината, те незабавно я обкръжават и няколко члена на ятото гонят. Но след като я хвана, те просто убиват лисицата, оставяйки я на място, почти никога не я яде.
  • За разлика от повечето кучета, планинските вълци убиват играта, атакуват отзад и не хващат гърлото.
  • Червените вълци се размножават в плен, но не се укротяват.

И червените вълци правят звуци, които приличат на свирка, което е лесно да се имитира. Индийските ловци използват това, за да привлекат животни.

вид

Червените вълци са доста големи животни с дължина на тялото от 55-110 cm, с размери на опашката от 45-50 cm и телесно тегло от 17-21 kg. Формата на дивия звяр съчетава чертите на лисица, вълк и чакал. Основната разлика от обикновения вълк е цветът, пухкавата вълна и по-дългата опашка, почти достигаща повърхността на земята. Представители на вида се характеризират с наличието на скъсена и заострена муцуна., Уши, поставени високо върху главата, големи, изправени, с подчертано заоблени върхове.

Общият тон на цвета на козината е червен, много силно променлив в много индивиди, обитаващи различни части на реколтата. Върхът на опашката има черно оцветяване. До тримесечна възраст, малките имат тъмно кафяв цвят. Козината през зимата е много висока, по-скоро мека и дебела. През лятото козината е забележимо по-къса, по-груба и по-тъмна. Опашката е доста пухкава, като обикновена лисица. В съответствие с променливостта на цвета и плътността на козината, както и с размерите на тялото, днес са описани десет подвида, два от които обитават територията на Русия.

Начин на живот, поведение

Червеният вълк е типичен планински обитател, издигащ се на височина от четири хиляди метра над морското равнище. През по-голямата част от годината хищното животно се съхранява в Алпите и субалпийския пояс, както и в планинската тайга със скалисти и клисури. Животното не се настанява в много отворени и равнинни райони, но е в състояние да извършва сезонни миграции на дълги разстояния в търсене на храна. Понякога представители на рода могат да се появят в необичайни пейзажи, включително степни зони, горски степи и пустини.

След като в планините се установи висока снежна покривка, червените вълци започват активно да следват многобройни диви животни, включително архали, планински кози, сърна и благороден елен. По това време на годината хищниците предпочитат да се намират в подножието на заснежените места, включително и склоновете с добро слънце. Червените вълци живеят и ловуват в малки стада, които обикновено се състоят от десетина индивида от няколко поколения. Понякога броят на животните в стадото надвишава две или три дузини.

Това е интересно! Звуците, които излъчват червени вълци са по-разнообразни, в сравнение с обикновения вълк, смътно приличат на мелодичен и доста продължително пеене.

Най-често отношенията в такова стадо не са агресивни. Стабилизирането на йерархичните отношения става след седем месеца. Убежището за хищника обикновено се обслужва от достатъчно скали, както и от ниши и пещери. Животното по природа има добре развито ухо, може да плува и е в състояние да скочи, лесно преодолявайки разстоянието от шест метра. Червените вълци предпочитат да избягват човек, така че те не са опитомени, но са в състояние да се размножават достатъчно добре в условия на робство.

Колко живее червеният вълк

Добре известно е, че продължителността на живота на червения вълк в плен е 15-16 години, но такъв хищни бозайник живее много по-малко в дивата природа. В естественото си местообитание такива хищници трябва да водят почти постоянна и много ожесточена борба за съществуване, затова животните в природата обикновено живеят около пет години.

Местообитания, местообитания

Основната част от местообитанията и ареала на червения вълк попада на територията на Централна и Южна Азия, Югоизточна Азия, включително Индонезия, Индия, Китай и Тибет, както и Монголия, островите Ява и Суматра. В пределах ареала обитания местами такой хищник истреблён полностью или вытеснен людьми, местами отсутствует на больших пространствах без вмешательства людей. В основном хищный зверь отсутствует в пустынных и степных частях ареала.

На севере граница ареала красного волка проходит очень узкой полосой на территории России. Такива диви местообитания са представени от южните покрайнини на Далечния изток, Централна и Източна Сибир, където червените вълци са много редки и рядко срещани. На всичките си обичайни местообитания червените вълци предпочитат планините и хълмисто увалям.

Хищнически рядък звяр може да живее в различни гари, вариращи от алпийски ливади, включително високи долини с много степна растителност, до кедрови широколистни горски зони на Далечния изток, включително иглолистни гори в Източен Сибир. Независимо от характеристиките на местообитанието на червената вълчица, предпоставка остава незначителна снежна покривка. Твърде дълбокият сняг винаги кара животното да мигрира в други, не твърде покрити със сняг области.

Диетата на червения вълк

Червеният вълк се класифицира като типичен хищник. В различни периоди от годината почти всяко горно животно може да сервира такава храна като звяр. Въпреки това, основата на диетата на възрастен вълк най-често е разнообразие от не много големи диви копитни животни. Известно е също, че през летния период такова хищно животно консумира достатъчно количество растителна храна, по-специално зелен ревен. В присъствието на вълчи двор в присъствието на кученца, постоянно се открива планинският ревен, поради което се предполага, че възрастните червени вълци изхранват младите си, хвърлящи получувствителни, но все още не напълно цъфнали съцветия.

Понякога възрастното хищно животно в дивата природа може лесно да яде всички видове мърша. Червените вълци често карат плячката във водата, което значително пречи на движението на плячката и я прави по-достъпна. Преди лов, хищниците извършват сложен задължителен ритуал, който включва триене и подушаване, както и хетеросексуални и хомосексуални пози.

Червените вълци ловуват предимно през деня, като използват различни ловни методи и традиционни форми на нападение над плячката си, което пряко зависи от размера на образуваното стадо, релефните характеристики на територията и видовите характеристики на плячката. Например, вълците предпочитат да ловуват сами по всички видове лагоморфи и гризачи, и само едно стадо може да ловува твърде големи животни.

Това е интересно! За разлика от повечето диви птици, червеният вълк убива плячката си, като не го хваща за гърлото, а рязко атакува отзад, затова двама или трима възрастни хищници са в състояние да убият 50-килограмов елен за по-малко от няколко минути.

Група вълци, състояща се от 15-20 възрастни индивида, винаги действа много хармонично, така че може успешно да ловува дори такова голямо животно като бивола., Червеният вълк търси и открива плячката си чрез миризма, след което започва традиционното преследване. Такова хищно животно върви по-бавно от чакали и лисици, но се отличава с изключителна издръжливост, благодарение на която преследва плячката си до момента, в който е напълно извън властта. След като е завладяла твърде голяма плячка, една опаковка от червени вълци я хапе, така че след известно време плячката пада и се яде от хищници. Много добре познати са случаи, когато пакет от вълци изпъди жертвата до ръба на скала, където я принуждава да се счупи.

Описание на редки видове

Червеният вълк (Cuon alpinus) или, както се наричат ​​и планински кучета, планинският вълк, хималайският вълк, принадлежи на хищниците на кучешкото семейство. Този вид е признат за много рядък, тъй като тези ярки животни са последните членове на това семейство, оцелели до наши дни. Освен това животните постоянно се балансират на прага на постепенно изчезване.

Има около 10 подвида животни, които се различават един от друг по цвят, размер и особености на козината. В същото време тяхната основна отличителна черта е намаленият брой кучешки зъби, компенсирани от голям брой зърна - от 6 до 7 двойки.

Това е интересно. Червените вълци се различават значително от своите събратя - свирепите герои от детските приказки - сивите вълци. Опашката на червените хищници е по-дълга, ушите са миниатюрни. И, разбира се, се откроява впечатляващо огнено червено с жълтеникаво сияено кожено палто.

Червеният вълк е животно, в много отношения невероятно, дори и с външния си вид. В допълнение към характерните признаци на вълк в него, нещо се изплъзва от лисица и дори от чакал. Най-малкото, красивата червена дълга опашка силно прилича на лисица. Животните са доста големи - могат да достигнат дължина от 110 см, височината при холката понякога достига 50 см. Мъжките тежат средно 15-20 кг, женските тежат 10-13. Тялото на хищника завършва със заострена муцуна.

Забелязвайки отдалеч, лесно е да се повярва, че вълкът е червен, но всъщност сянката на палтото му е медно-червена. Въпреки че по цвят могат да се различават - нюансите могат да варират от богата кафява до жълтеникава, в зависимост от това къде живеят хищниците. Великолепната коса достига дължина около 15 см и покрива торса и горната част на главата. Гърдите и коремът на вълка са бели, както лапите. Опашката, червена в основата, по-близо до нейното завършване, придобива тъмен нюанс. През зимата вълната става много пъти по-дълга от лятото, космите са по-ярки и по-пищни. Лятната кожа става рядка и трудна.

Характеристики и местообитание на червения вълк

Най-често обсъжданите индивиди се срещат в Централна и Южна Азия, както и на островите Суматра или Ява. В Русия местообитанието може да бъде намерено в Далечния Изток, където те се скитат от територията на Монголия и Китай. За жилища те избират планински райони с височина, която не надвишава 4 км над морското равнище. Животните с лоби се подреждат в пукнатини и пещери. Южните вълци избират горите като жилище.

Това е интересно. В миналото червените вълци могат да бъдат намерени в по-голямата част от Русия. Парадоксално, но в момента не е известно колко животни живеят днес в руските природни територии. Статистическите данни за това просто не са налични. След като те са живели в Хабаровск територия, но сега информация за срещи с животни не се записва тук. Известно е, че последното споменаване е отбелязано още през 70-те години на ХХ век в Приморския край.

Характер и начин на живот

Червените кучета са колективни животни, които предпочитат да се държат в опаковки. Такива общности могат да се състоят от цели поколения, включително семейства до 12 лица. Взаимоотношенията в килиите обикновено са много приятелски настроени. Червените вълци са много активни същества и аз мога да водят практически обикновен начин на живот.

Търсите плячка в храстите, вълците силно миришат и в същото време имат способността да скачат почти на 3 метра. Ловът за тях също е колективен въпрос - те излизат в групи по 10-15 животни. Хитри и неуморими ловци търпеливо търсят жертвата. Първоначално хищниците се подреждат в жива верига, създавайки дъга. Когато атакуват плячка от различни флангове, вълците я отвеждат на открити места, където безпомощното животно няма друг избор освен да се предаде. Подобен колективизъм помага на хищниците за няколко минути да се справят с плячката, която многократно надвишава техния размер. За разлика от други хищници, вълците от този подвид не се копаят в гърлото на плячката, а я атакуват отзад. Вълците започват да ядат жертвата преди смъртта да е завършена и скоростта на храненето им е наистина впечатляваща.

Опитващи се да намерят храна, червените вълци могат да направят дълги пътувания до напълно необичайни условия, като степи, горски степи, пустини.

Хранене на червения вълк

Червените кучета често се хранят с големи животни, като благороден елен, сърна, дива свиня, в някои случаи домашни овце, а понякога могат да ядат тигри и леопарди. Не пренебрегвайте вълци и дребни животни: мармоти, зайци, гущери.

За информация. Червените вълци са изключително любители на питателен планински ревен. Родителите се отнасят към това растение към младежите в барака.

Причините за упадъка на червения вълк

Основната причина за изчезване е призната конкуренция със сиви вълци, които твърдят, че захранват базата. Също така, червените кучета са обект на преследване на човек, който ловува, отрови и ги лишава от храна. Бясът и чумата също не допринасят за увеличаване на населението. Днес, в дивата природа, има само над 2000 от тези животни.

Споменаването на недостига на червени вълци се състоя още през XIX век. Съвременните червени вълци са защитени, като са включени в международните и руските червени книги.

Великолепни огнени вълци - истинската украса на природата. За съжаление, поради агресивността на хората и сивите вълци, сегашният им брой е малък. В Русия споменаването на последните човешки срещи с животни се случва в средата на миналия век.

Естествени врагове

Основният конкурент на червения вълк в естествените условия в продължение на много години е обичайният му сив брат, който е причинен от много природни фактори, включително отлични ловни умения и по-добра фитнес. Популацията на сивия вълк продължава да нараства много активно и силно измества в момента опасността от пълно изчезване на червените вълци. Редки, застрашени хищници водят борбата за оцеляване с тръс и снежен леопард.

Това е интересно! Червените вълци все още са обект на наказателно преследване от бракониери, затова сега е наложена забрана и са наложени впечатляващи наказания за изстрелване на такъв застрашен хищник.

Многобройните болести са изключително негативни за популацията на червения вълк, сред които чумата и бясът са особено опасни за хищниците. Поведението на хората се влошава от положението на дивия звяр. Много голяма площ се развива от човек редовно, което причинява забележимо намаляване на броя на големите рогати, които включват елен и сърна. Силно разклатена през последните години, хранителната база е принудила животните да умрат от глад.

Население и статут на видовете

Червеният вълк е включен в Червената книга на Руската федерация. В Червената книга на IUCN хищникът получава статут на „изчезващи видове“. Събитията, целящи спасяването на червения вълк, днес са в международен мащаб, а у нас хищническото животно е напълно защитено от държавата.

Идентифицирани са райони, където е запазено населението на червения вълк. В тези територии се организират резервати с цел защита на хищници и диви животни, използвани от тях като плячка. Продължаващата разяснителна работа е насочена към предотвратяване на инцидентната стрелба на застрашените видове. Няма точни данни за настоящия брой на червения вълк.

Гледайте видеоклипа: От атеизма към светостта (Февруари 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org