Птици

Снимка на птица славей

Pin
Send
Share
Send
Send


Всички видове славеи са приписвани на семейството на млечница. Женските и мъжките външно не се различават един от друг. Общият славей е малка птица, малко по-голяма от врабче. Цветът му също е незабележим, предимно монофоничен, кафяво-маслинен. Част от корема и шията на птицата в бяло. Цветът на страните и гърдите е малко по-тъмен от основния цвят. Горната част на опашката има слаб червеникав оттенък. Цветът на славеите на практика не се променя през цялата година.

Младите индивиди могат да се отличават с люспестия цвят отдолу, а светлината от горната страна. Кръгли очи изглеждат почти черни. Дължината на славея не надвишава 20 см, а теглото му е средно 25 грама. Крилата на птицата са около 9 см, а разстоянието може да бъде 29 см. Тези птици имат права опашка. Но има хора с криви в края. Когато славеят седи, опашката се издига и пада.

местообитания

Но къде живеят славеите, които се връщат след зимуване в родината си? Тъй като са влюбени птици, те избират сочни области като блатни гъсталаци, храстови насаждения в паркове и градини. Те обичат и горските ръбове, които се срещат в горски и горски степи. Някои хора могат да живеят в сухи места, но обикновено те няма да се върнат на тези места за следващата година.

Начин на живот

От мястото за зимуване тази птица не бърза да се върне. През пролетта пристига славей, когато дърветата вече са покрити със зеленина, а насекомите водят бурен живот, тъй като хранят тези птици. Обикновено това време пада в края на април до средата на май. Опитните певци обикновено се връщат първо. Няколко дни по-късно годишните птици наваксват. С пристигането си животът се променя. Младите зрели индивиди се стремят да живеят наблизо опитни, стари славеи. Те се опитват да завладеят част от територията на мъжете, които живеят от година на година. Но той активно защитава тази област. Старият славей стремително се опитва да прогони всички завистливи хора и само се отказва от позициите си, като дава част от своята територия. Но в същото време той решава кой да признае, сякаш избира с кого иска да се присъедини. Съвпадените млади славеи стават нови съседи, старите никога няма да могат да заемат чужда територия.

Така се формира йерархия от малък брой славеи. Главата е най-старият мъж, има и от 1 до 3 възрастни, а останалите, най-малките, са по-ниски, подчинявайки се на лидера. Всички те могат да създават семейства и да живеят на разстояние 15-30 метра, понякога съседното гнездо е само на пет метра. В такива случаи старите и младите славеи могат да седят на един клон и да пеят. В същото време най-младата птица стриктно спазва своя ред, за да започне да пее. Случва се, че един неопитен мъж е очарован и започва да пее по-рано, след това старата птица атакува и изгонва натрапника или започва да пее толкова силно, колкото младият не знае, като по този начин го принуждава да мълчи.

Ако мъжките живеят отделно един от друг на няколко метра, всеки от тях има време за пеене. Това обикновено се наблюдава в места, подходящи за гнездене. Може да няма лидер сред възрастните мъже. Също така, източните славеи, които са само на една година, могат да бъдат групирани и живеят отделно в населените места. Тези птици пеят неумело, с хрипове и петна или прекалено твърди, с "плам".

В други райони, обикновено на север, отделните двойки се настаняват един от друг на разстояние от няколкостотин метра.

Повече за пеенето

Сред това семейство птици западният общ славей е най-добрият певец. Птицата започва песните си само три до пет дни, след като се върне от зимуването. Неговата песен започва около 10 часа и продължава цяла нощ до зори. Но първите седмици след пристигането си, песента на перната може да се чуе през деня. През цялото време той наливаше, за да заглуши само няколко часа на обяд.

Славеят пее песента си на клон, който се издига от земята. По това време той е малко прегърбен и спуска крилата. В нормални времена е практически невъзможно да забележим славея, тъй като характерът на този Малц е потаен и предпазлив. Но по време на пеенето той може да бъде толкова забравен, че някои успяха да се доближат и да погледнат ентусиазирания изпълнител.

Песните на славея са много характерни, те са изпълнени със свистене, бучене и щракване на звуци. Но в неговия "речник" има много сигнали, които той използва не само за пеене. Но той използва тези звуци само за определена цел, така че е много рядко. Например, славеят прилага няколко различни сигнала, за да покаже предстояща аларма.

Песните на славея могат постепенно да се подобрят, тъй като птиците научават постепенно това изкуство. Млади мъже слушат повече възрастни и ги имитират. Ако опитен изпълнител се появи в района, скоро всички славеи ще довършат пеенето си. Известно е, че на места, където са уловени добри певци, следващото поколение няма да се представя добре в техните мелодии, докато не бъдат научени.

Описанието на славея, или по-скоро неговата песен, няма да предаде красотата на това извънредно събитие, така че е по-добре да отделите един ден, за да отидете на разходка в природата, и може би ще имате достатъчно късмет да чуете мелодиите на този известен певец.

Създаване на двойки

Женските на територията на мъжките пристигат вечер и тихо чакат до сутринта. На разсъмване те започват да свирят меко, за да привлекат вниманието към себе си. Често в този момент те скочат по клоните на храст или на земята. Мъжът, от своя страна, започва да се извива, приема различни пози, спуска крилата, пречупва и отваря опашката. Така се образува двойка. Женската се вдига, а мъжът върви след нея, като издава звуци. Така че той преследва любимата си.

Няколко дни по-късно, когато женската се установи на мястото за гнездене на мъжа, тя намира добро място за изграждане на гнездо.

гнездене

Любими места за изграждане на гнезда в славеите са храсталаци и корени от храсти, растеж на дървета, горички, градини наблизо. Обикновено тези места се намират в близост до влажни зони, например в близост до водни басейни или влажни зони. Гнездото обикновено се изгражда на земята, а понякога и върху купчина сухи листа. Мястото е скрито от клони или корени. За построяването на къщата те не се изтласкват, а само леко потъват в горския етаж. Страните на гнездото остават на нивото на сухи листа. Така диаметърът му е 110-130 мм, височина - до 100 мм. Самата тава е вътре в слота с диаметър 7-8 cm, а дълбочината е 5-7 cm.

Общият славей изгражда грубо. На дъното се издигат няколко слоя от миналогодишните листа. Ръбовете на подноса, в редки случаи, и стените на гнездото, облицовани с тревни дръжки и острица. Също така дъното на тавата е покрито с малки частици зърнени култури и дори от конски косми. Новото гнездо е на скрито място, така че славеят се движи пеша. Една жена изгражда такова жилище. За нея са изразходвани до 6 дни.

Потомство на птици

След подреждането на гнездото, женската прави съединител, в който 4-5 яйца са маслинени или маслинено-кафяви на цвят. Това време пада в края на май и началото на юни. Инкубират се само жени. По това време "татко" пее и защитава територията и женското с гнездо. Още след 13-14 дни се появява поколението. Храненето продължава до 12 дни, а бащата помага на тази жена. Около 19-ия ден пилетата започват да летят, а бащата спира пеенето си. Още две седмици родителите хранят младите. До края на юни всички славейци спират да пеят, а потомците се разпръскват. Птиците започват обичайния самотен живот. Общият славей излита от мястото за гнездене в края на юли.

Обикновен славей

Славеят е мигрираща птица. Nightingale е песен за песни 26 юли 2014

Стройна птичка с прекрасен ясен и ясен глас за дълго време за дълго време се влюбва в любителите на звуци трели. Не всеки се събужда с първите петли. Някой имаше късмет да се срещне с утрото под веселата песен на славея. Щастливите хора също принадлежат на хората от Курск. Те имат свой собствен "семеен" вокалист. И въпреки че такъв вид не съществува, многобройни фенове са убедени, че курският славей е различен от другите племена.

И тогава там е Уислър, червената войнакушка. И всички те принадлежат на семейството на славеите. Вокалните данни за пернатите са прославяни в творбите им от поети от минали епохи. В Одисея на Омир, една от героините на мита магически се превръща в такъв пернат.

Славей - птича песен: описание

По-близо до героя на тази презентация беше великият руски писател Николай Некрасов. В своята поема, посветена на универсалния фаворит, той отбеляза, че "нашият курски славей е в цената ...".

Прослави го, разбира се, преди всичко пеене. В крайна сметка, ако погледнете отвън, тогава появата на този крилатен феномен е напълно незабележим. Мнозина са чували, но истината е, че са виждали по-малко и знаят кой е славеят - птицата, чието описание ще прочетете, и няма да го намерите на срещата. Кълновете са малки, само седемнадесет сантиметра, краката са дълги, очите са тъмни, цветът е кафяв, само опашката има червенокоса.

хабитат

Ptah е на четвърто място, което принадлежи към източните подвидове, почти из цялата европейска част на нашата огромна страна, към Кавказ и Крим, до Алтай и Енисей. Можете да се срещнете с нея в Източна Германия и в Полша и тя не лети покрай Балтийско море. Има и западен представител, живеещ в Украйна, в Южна и Централна Европа, Мала Азия. Персийски и африкански подвид гнездят в Казахстан и Закавказието. Като цяло, тя живее почти навсякъде, не боли, тя е приятелска с врабчета, тъй като принадлежи към този ред. А семействата са мухоловки и млечница.

репродукция

То вдишва буквално всичко за дома си: суха листа, стъбла и сламки. Ако имате късмет да вземете парче вълна някъде, дъното на гнездото ще бъде меко и топло. В този уютен апартамент се появява потомството на пернати певци. Само жените инкубират яйцата.

Те са малко повече от двадесет милиметра дълги, цветовете перфектно се сливат със сушени листа. Така че за тринадесет дни, необходими за излюпването на пилета, е малко вероятно някой случайно да ги види и да бъде в състояние да навреди. Освен това, през целия този период бъдещата майка и нейното потомство надеждно защитават и подхранват, като истински мъж, главата на приятелско семейство.

Славеят е мигрираща птица, така че през зимата не минава нищо, а в Африка. Също така обича крехките кости на слънцето да се затопли. Не забравяме обаче да се върне навреме, за да изпее пролетта и топлината с пеене. Това се случва в началото на май, когато времето вече е уредено, а слънцето се затопля като лято. В южните райони те празнуват ранното си завръщане още през април.

Някои поети твърдят, че крилатите вокалисти пеят само през нощта. Но това е напълно погрешно. Тренировките могат да бъдат чути по друго време на деня, но само от мъжките. По този начин те показват признаци на внимание към своите приятелки, грижат се за тях. Вероятно рицарите, които надникват по време на птиците, започват да играят серенади под прозорците на своите любими.

Само в пеенето руснаците винаги винаги имат известния курловски славей. За ценителите и ценителите, тяхното вокално изкуство се е превърнало в цялостна наука. Соло се отличава с голям брой така наречени "колене", в приблизителен превод на човешкия език - стихове. Тези характеристики са отразени в крилатите фрази. И кой според вас е "изхвърлянето на убождане"? Народните таланти изучават стила на славея и се опитват да го имитират, конкурирайки се един с друг в умения, като тези много птици.

Всички видове "песни"

Иван Сергеевич Тургенев разбрал навиците на пернат певчески певци. Той дори подробно описа десетте "куплета" в посланието си към приятел-ловец. Куршуми куршуми, Кли-Кли, Плен-Плен, Го-Го-Го-Ту ... Тук и Юлина тъпота, и пела, тръба на лесева и кукушкин полет. На ценителите се приписва пеене до двадесет и четири колена, особено като се има предвид особеното им изграждане във всяка местност. Курск пее "куплети" повече от други, за които винаги е получавал по-голямо внимание, дори по време на големи панаири преди няколко века.

Събрани тук от цяла Русия, купиха славеи. В средата на деветнадесети век 150 рубли са били доста голяма сума. Толкова много и дори повече, че те плащаха за местните кучета. За тези пари тогава е било възможно да се придобият два коня и да се добавят няколко крави към двора. Както е посочено в изявлението за 1836 г., 420 птици са продадени на местния панаир от местните жители тази година.

Уловените пеещи земи на Курск бяха печеливши по онова време. Нищо чудно, че са казали, че „пеят аршин“. Щастливите собственици бяха готови да поставят подредена сума, след което да се докосват ежедневно и да се възхищават на звънещите трели. Значителна печалба донесе и обучението на малки кучета във вокално изкуство. Гнездата бяха специално поставени до възрастните мъже, за да могат младежите да слушат и да повтарят племената на „професионалистите“. Курската мелодия можеше да се чуе в Санкт Петербург, защото императорският двор също имаше слабост към този звук.

Славейът не е загубил популярността си днес - птицата, чието пеене се чува на разсъмване и при залез слънце от пролетта до есента. Сега у дома, за разлика от папагали и кенар, тези кучета не се държат. Това ли са само ентусиазирани орнитолози. Но в Курск преди няколко години бе открит музей, посветен на живота и феномена на пернат певец. Повече от 500 експоната, исторически данни, литературни произведения, поговорки и знаци. Тук се събира всичко, което курският славей може да разкаже за себе си, снимки и глинени фигури на птици от местни художници предизвикват постоянен интерес и всеки ден привличат стотици млади и стари посетители на музея.

На територията на региона и отвъд неговите граници се провеждат конкурси на вокалисти, фестивали на бардни песни, кръстени на горда птичка. А от Курск до белия камък може да се стигне до "славеещия" влак.

Курски славей

Известни сценични гласове получиха това прочуто псевдоним: певицата Надежда Плевицкая в царска Русия, тенор Иван Суржиков в четиридесетте години на миналия век, сега така наречен любимец на обществеността, народен артист на Русия Лев Лещенко.

Изненадващо е фактът, че с цялото почитане и гордост на местните "пернат звезди" на герба на Курска област те не са.

Но има и три летящи яребици. Така те избягват главния символ на региона.

За разлика от края на деветнадесети век, когато риболовът на птици в Курска област заплашваше „певите“ с изчезване, днес няма нужда да ги добавяте към Червената книга. Само в района има около две хиляди двойки. Но това не означава, че те не се нуждаят от защита, както всички живи същества около нас. Хубаво е да се срещнем и да излезем от деня с чисто пеене, което дава усещане за спокойствие и усмивка.

заключение

Надяваме се да разберете какво е славей - птица, описанието на което ви казахме. Сега можете да споделяте знанията си с близки.

Новини и общество
Славеят е пееща птица ... Или не наистина?

Сред всички пернати певци има един най-вокал. Неговите трели силно се открояват от останалите. Познай кой е? Вярно, за славея. Повечето хора свързват тези птици с най-доброто от най-добрите…

Новини и общество
Мигриращи птици: имена на деца, описание, списък. Снимки на прелетни птици с имена за деца

Когато средата или условията на хранене се променят, много птици летят в топли райони. Това може да се дължи на особеностите на тяхното възпроизвеждане. Тези живи същества имат високо ниво на мобилност, което не е достъпно друго…

Новини и общество
Коноп: птичка-песен, ранна птица

Тя е ценена преди всичко за великото пеене. Сред зърноядните птици се счита, че е най-добрата песен. В озвучените си песни има трели на чучулига, свистене на зъби и свирене на синишка. Коя е тя? Разбира се, ...

Новини и общество
Трясък: мигрираща птица или не? Ние се учим със сигурност!

Малката и забавна птичка за пипане е позната на почти всички. Можете да го видите почти целогодишно. Районът на местообитанието му е огромен и се простира почти от арктическите пустини до азиатските. Тя дори среща ...

Новини и общество
Шефена - птица-песен

Златният лък е малка птица, но необичайно ярка и красива. Цветното оперение на една песен-птичка, което е трудно да се обърка с други птици, не може да привлече вниманието.

Новини и общество
Дивата природа: Siskin - песен!

Сискин е горска птица. Това забавно създание беше избрано като равни иглолистни гори и планини. Можете да ги срещнете в централната, северната и източната част на Европа, в Източен Сибир и в Мала Азия.

Хоби
Кълвач мигрираща птица или не? Търсим отговора на тези и други въпроси.

Всеки от нас имаше възможност да чуе звука на кълвач. Когато гледате тази жилава разноцветна птица, се чудите как в такова малко тяло имате достатъчно сила, за да забиете с такава скорост и старание едно дърво. Какво ...

Хоби
Мигриращи птици

Мигриращите и зимуващи птици са топлокръвни същества със средна телесна температура от около 41 ° С. В осеннее время года можно наблюдать, как некоторые пернатые группируются в стаи, по…

Путешествия
Гостиница "Восход", Комсомольск-на-Амуре: описание, адрес, отзывы, как добраться?

Если вы ищете оптимальный вариант размещения в Комсомольске-на-Амуре, гостиница "Восход" наверняка вам понравится. Доброжелательный персонал, комфортные условия размещения и масса дополнительных услуг сделают ваш отды…

Духовное развитие
Trigon Luna-Pluto в наталната карта

Trigon Luna-Pluto в наталната карта дава на собственика си богат емоционален живот и дълбоки взаимоотношения. Чувствате нещо повече от другите и това важи както за ежедневните неща, така и за взаимоотношенията. Вие също чувствате ...

Славей обикновен

Славеите са общи за рода славеи и образуват отделен вид, гнездящ в горските и горски степни райони на европейската част на Русия, както и в южната зона на Сибир, до р. Енисей. През зимата птицата лети до Северна Африка, Източното Средиземноморие и Южна Европа. Местообитание - широколистни гори с гъсти храсти, горички, както и градски паркове. Предпоставка е наличието в близост до язовира. Идеални места за птиците са реката, по бреговете на която се простират високи тревни ливади и гъсти храсталаци на храсти.

вид

Размерът на птицата е малък. Дължината на тялото е 18-20 см. Крилото е 9–10 см. Размахът на крилата е 29 см. Опашката е дълга 7–8 см. Теглото на малка птица достига 25 г. Очите са големи и черни. Клюн и крака от един и същи цвят - кафяв. Отгоре оперението е светло кафяво. Дъното е тъмно сиво. Опашката е закръглена по форма и съответства на цвета на гърба. На земята една малка птица се движи, скачайки.

Bird Nightingale обикновен. Фото.

Гнездата изглеждат безпомощни, голи и слепи. И двамата родители ги хранят. Младите хора растат бързо и напускат гнездото 2 седмици след раждането. Пилетата започват да се учат да летят, да се хранят от родителите си и да се крият във високата трева. На крилото млади птици стават един месец след раждането и се събират в стада. В началото на септември представители на видовете напускат места за гнездене. В дивата природа, славеят обикновен живот 8-10 години, някои хора живеят до 12 години.

Поведение и хранене

Птицата се храни с насекоми. Това са мравки, гъсеници, бръмбари, паяци, мухи. В есенния период с удоволствие яде зрънце. Извън периода на гнездене, славеите водят самотен живот. Този вид се отличава със секретност и предпазливост. За да го намерите в гъстите гъсталаци на един храст, е много трудно. Освен това песента на певуна е избледняла, а външният вид е уютен. Гледайки го и няма да кажете, че това е една от най-добрите и неуморими певци сред всички птици.

Обратно към статията: Снежен буревестник

Видове славеи

Славеите са разделени на два вида: обикновени и южни, Обикновените предпочитат за гнездене на земи от Сибир и Европа. За разлика от родственика си, славеят е ограничен до низините и избягва сухите райони. Южните представители на вида се установяват по-близо до топлите южни райони.

И двете птици се заселват в гората близо до водата и изглеждат много сходни. Техните гласове са трудни за разграничаване, но песента на южния славей е по-универсална, съдържа по-малко сурови звуци, но е по-слаба от тази на нейния роднина. Западният общ представител има по-лека корема от относителната си. В Южен Кавказ и Азия все още има опънати славеи. Но те пеят много по-зле от горните представители.

Характер и начин на живот

За разлика от повечето птици, те са асоциални и предпочитат самотата. Идеалното местообитание за славея трябва да включва гъсти гори или леки гори. Големите гъсталаци и много слънчеви лъчи са идеални условия за птица славей. Те предпочитат да бъдат далеч от населените места. Славеите са мигриращи птици, които могат да покриват всяко разстояние в търсене на идеални климатични и териториални условия.

Това е интересно! Тиха версия на песента е предназначена за конкретна жена, в непосредствения период на ухажване.

Песента им се променя в зависимост от сезона и обстоятелствата. Те са най-талантливите представители на света на птиците. Най-силно пеещи славеи в края на пролетта, когато се връщат от зимуващи места. Те правят това, за да привлекат жена и да обявят на всички роднини, че тази територия е негова. През деня песните му са по-малко разнообразни и се доставят на обществеността в по-кратки изблици.

Местообитания, местообитания

Nightingale, поради голямото разпространение в Англия, се счита за английска птица. Тези певци са често срещани в гората, парковете и детските площадки. Славейците живеят и в други страни като Португалия, Испания, Персия, Арабия, Австрия, Унгария и Африка. Гнездо в Европа, Северозападна Африка, Балканите и югозападната част на Централна Азия, зимуващи южно от Сахара, от Западна Африка до Уганда. Тази пееща птица е заглавието на националния символ на Иран.

Славей предпочита ниските, сплъстени гъсталаци от широколистни гори, Храсти на храсти и всякакви живи плетове - подходящо място за пребиваване на славея. Но в по-голяма степен славеят е низина.

Славеите обитават много райони в близост до реки или басейни, въпреки че могат да живеят на сухи склонове в нискорастящи храсти сред крайбрежни пясъчни дюни. Когато пеят през деня, славеят често сменя мястото си, но нощните песни обикновено се задават от същите позиции. Пее в две тричасови арии през нощта. Първата ария завършва около полунощ, а втората започва в ранните сутрешни часове.

Диета на славея

Подобно на много други птици диетата на славея се състои от плодове, растения, семена и ядки. Когато храната е оскъдна, те могат да мигрират към насекоми. Особено често това се случва по време на размножителния сезон. По това време менюто им се състои от всякакви видове насекоми и безгръбначни. Слоеве от паднали листа - любимото място за лов на славей. Там той търси мравки, личинки и бръмбари. Ако няма такива, той яде гъсеници, паяци и земни червеи.

Един славей може да атакува плячка, да се събира от ниски клони, или да получава храна от кората, докато седи на дърво. В редки случаи той улавя въздуха и яде крилати насекоми, като молци и малки пеперуди.

Това е интересно! В края на лятото птицата добавя плодове в менюто. Есента носи много нови възможности за хранене, а славеят тръгва да открива диви череши, бузини, тръни и касис.

В плен, те се хранят с червеи, личинки, настъргани моркови или готови смеси, предназначени специално за насекомоядни птици. Въпреки това, опитомяването на славея у дома, за съжаление - рядкост. Виждането му е въпрос на голям късмет, да не говорим за улов и опитомяване. Укротяването на дивия славей изисква глупава издръжливост, хладнокръвие и нежност. Затворен в плен, той може да бие цялото си тяло върху решетките на клетката за дни, докато не отслабне или изчезне напълно. До 19-ти век, опитомени славейчета в руските провинции се считат за модерни любопитни факти, поради което те са почти на ръба на изчезване.

Население и статут на видовете

Очарователен глас на славея няма да остави никого безразличен. Озвучено пеене с преливане е естествен антидепресант, който може да лекува ранени сърца. Въпреки това фактите показват, че те, заедно с други птици, са на ръба на изчезване. Дълго време никой не обръщаше внимание на бързо намаляващите им числа.

Славеещи мигриращи птици в природата и в плен

Песни от славея са чували всичко. Тази скромна птица прилича на врабче. Ако не бяха нейните удивителни трели, тя би се интересувала от повече орнитолози и страстни наблюдатели на птици, отколкото от „широката общественост“. Определете местоположението на предпазливия и скрит славей е трудно, когато той не пее. В момента на пеене птицата забравя за опасност. Тя спуска крилата си и напълно се поддава на пеенето.

Найтингейл. Снимка от Уикипедия

Славеят е мигрираща птица

Славеите принадлежат на отряда врабчов, Това е така прелетни птицикоито летят през зимата към Северна Африка. Те се връщат при нас през пролетта.

Първият - до средата на април, повечето - след появата на насекоми, когато младите листа започват да цъфтят на дървета и храсти.

Славеите се заселват по горски ръбове, в гъсталаци по бреговете на реките, в паркове и градини.

През пролетта пеят други птици: такси (Robins) и чинките, Понякога техните мелодични мелодични трели се бъркат с песните на славеите.

Теглото на славея е около 25 грама. Обща (източна) славеят е по-голям и по-тъмен юг (запад), Цветът на оперението е кафяво-сив, на гърлото и гърдите малко по-светъл.

Коремът (особено при млади птици) е пъстра. Очите са големи, тъмни. Правата опашка може да бъде закръглена в края. Ако славеят седи, той често го повдига и понижава.

А славеи скочи на земята, потрепва опашката си и се покланя.

На територията на по-голямата част от Русия (включително южната част на Западен Сибир) и в Източна Европа, се чуват характерни звънещи гласове Славен обикновен (източен), която се характеризира с рязка промяна на ритъма, свиване, свирки, трели и щраквания.

В европейската част на Русия (западна и южна) се намира южен (западен) славей, Тя е по-лека от обикновения (източен) славей. По време на полет тази птица се раздава на червеникав надхвост и опашка. Пеенето е звучно. В една дълга песен песен може да бъде повече от десет племена.

Има и други видове славей. В Сибир и Далечния Изток живее Червен славей с ярко червено гърло при мъжа. Този вид гнезди в Русия на Урал, на бреговете на Охотско и Японско море.

Син славей по-малка от врабче, песента му е силна трел. Видът е открит от басейна на река Об до брега на Охотско море и Японско море.

за славей Характеризира се с кратко свистене трели. Местообитанието му в Русия е южната част на Сибир, територията преди Сахалин и Камчатка.

Има и други видове.

славеи да се хранят предимно насекоми. Те са щастливи да ядат кълнове и паяци. Диетата включва мравки и червеи. От края на лятото можете да опитате плодовете и плодовете.

Песни от славей

Песента на славея, която често чуваме през пролетта и началото на лятото. Веднага щом птицата пристигне в нашия регион, тя владее след няколко дни и след това се обажда. Орнитолозите описват тези кратки песни като fuyit-trr и fu.

Около две седмици песента на славея се чува денонощно с кратка почивка в средата на деня. Тогава звучното пеене започва при залез слънце, по-често в здрач. Тя продължава цяла нощ до зори, по-рядко се възобновява през деня. Песни от славеи могат да се насладят до края на юни.

Ако нарушите славея, той ще излъчи ниска свирка.

Няма аналози за пеене на славей. Казва се, че всеки славей има свой собствен тембър, пълнота на звуците и уникална мелодия. Понякога славеите имитират други птици. Те могат да вмъкнат в песента си различни звуци, които са чули.

Тази способност да се имитира е изразена при млади птици, които вземат уроци за пеене от своите старейшини.
В песните близо до Москва саловете обикновено са до десет племена.

В някои райони се чуват птици, в дългите песни на които можете да преброите до 40 племена!

Ценителите на птиците разграничават повикванията, пеенето и самите песни.

Погрижете се за славея!

Славеите са уязвими. Не само по време на безкористното пеене, но и по време на гнездене. Птиците строят купа гнездо (диаметър до 10 см) на земята или на долните клони на храста.

Най-края на май Маслиновите кафяви яйца вече са в гнездото. Всяка двойка славейчета е от 4 до 6 тестиса. юни - времето на поява на пилета.

Те растат бързо и са способни да летят заедно с възрастни птици в топлите страни вече от края на август или през септември.

Това става само когато птицата и нейното потомство не са станали храна за други животни или жертва на злополука. Често хранените домашни котки разрушават вокалните славеи.

Толкова е лесно да се предотврати, ако научите котка на тънка яка с камбанка! Един мой приятел, в когото дог-котката е унищожила няколко славеещи пеещи наблизо няколко дни, започна да му купува специални камбани. Котката често ги губеше, затова трябваше да висят нови.

Продадени и завършени яки с камбани и миниатюрни камбани. Всичко е евтино.

Славеят в плен

Славеите могат да живеят в плен. В Русия преди революцията индустрията на славеите беше широко развита. В края на XIX век той дори трябваше да се бори на законодателно ниво.

В някои провинции бяха наложени пълни или частични забрани за улавяне на славеите. Уловът на птици беше разрешен само в самото начало на тяхното пристигане преди формирането на двойки.

За славеи специално изработени клетки с дървени пръчки.

Днес любителите на пойни птици държат славеи у дома. Обикновено се улавят през пролетта. Хванали птици, обвързали крилата си и свикнали с плен. Пее славеят, който е престанал да се бие и е започнал да се храни в плен. Първо плахо, после по-смело.

Птиците бързо се свикват с клетката, но накрая не се укротяват. Задържането им е неприятно, но със съответната грижа, славеите могат да живеят от пет до седем години, по-рядко по-дълго. Клетката трябва да е голяма, с високи стени и покрив с плат (предпоставка за първи път). По-добре, ако се направи волиера. В близка клетка в славея със сигурност ще има опасно затлъстяване.

Първите дни, когато птицата се бие, рискува рана. Следователно клетката (особено горната част) е покрита с мека кърпа и покрита с прозрачна тъкан. Докато пее, е препоръчително да се покрие клетката с бяла кърпа. Срамежлив соловьов по-добре през повечето време да се държи под такъв подслон.

Тази птица, хранеща се с насекоми, се храни три пъти на ден. Млечни червеи (най-малко 8 броя на ден), мравчени яйца и нарязани пилешки яйца.

Постепенно в диетата се въвеждат настъргани моркови, листа от маруля и покълнали зърна и се дават много малко крекинг (само от бял хляб). Препоръчително е да се даде нарязано варено месо.

Постепенно славеите се прехвърлят в готовата хранителна смес с добавка на витамини и минерална вода.

Някои любители на славеещи песни у дома не можеха да стоят дълго. Те не успяваха редовно да спят, защото цяла нощ мелодичният „будилник“ звънеше силно до ухото им. Домакинствата също протестираха, защото можеше да спи само с тапи за уши в ушите си.

В плен пеенето продължава до осем седмици. Понякога славейът се освобождава в дивата природа. Това е лошо, ако в "каменната джунгла" с точка сграда. Точно така, ако бъдете отведени в парка или парковата зона.

За да сте в течение на всички новинарски сайтове, абонирайте се за нашия канал телеграма, И ние имаме Instagram с красиви снимки.

© "Московска област", 2012-2018. Копирането на текстове и снимки от сайта moskvje.com е забранено. Всички права запазени. : Рубрика: Животни.

Снимка на славей

Обикновеният или източен славей (лат. Luscinia luscinia) е вид птица-птица от подкласа на новата класа, отрязък с формата на паяк, семейство мухоловка, род славеи.

Според една от версиите птицата е получила името си поради оцветяването на оперението: в старите времена в Русия жълто-сивият цвят се наричал „солов“. Други учени са на мнение, че думата "славей" произлиза от старата руска "Славия", което означава птица с великолепен глас.

Nightingale има тънък и крехка физика. Невидима птица, размер на врабче, нараства с дължина до 15-19 см с телесно тегло около 25 гр. Женските не се различават по никакъв начин от мъжките. Цветът на една възрастна птица е доминиран от маслинено-сив или кафяв цвят с червенокоса, гърдата е оцветена по-ярко от гърба, коремът е полиран с петна.

На малка глава, големи, подобни на мъниста, почти черни очи се открояват ярко. Средните опашки славеи се държат направо. Когато седят на клон, тънките крака са широко разположени и опашката се повдига. Докато пеят, славеите дръпват опашката си и постоянно се покланят.

Славей в полет. Славеят на клона. Славеят на клона.

Славеите тайни и предпазливи птици, е доста трудно да ги гледате наблизо. А славеят губи бдителност, когато започва своята оригинална песен - нежна, мелодична или остра и резка.

Песента на славея е набор от повтарящи се звуци - коленете, състоящи се от разнообразни елементи. Звукова и чиста свирка, продължителен тътен, глух бръмчене, характерен щракване, "клак", "заплитане", както и крякане, писък и рев с кран. В случай на опасност, славеят щрака.

Сред старите мъже има певци с изключителни постижения, които определят тона на целия горски хор. Необичайното пеене на славея може да се чуе само през нощта, когато нощните певци изпълняват най-добрия си репертоар.

Мъжките започват да пеят от началото на май, няколко дни след полета и мълчат само до средата на юни.

Пеещият славей. Пеещият славей. Пеещият славей. Пеещият славей.

Обикновените славеи са типични мигриращи птици. Гнездовата зона се простира от западната територия на Русия до Енисей. Южната граница на ареала минава през Кавказ и полу-пустинята на Казахстан. Север обхваща уралската тайга и територията на Красноярската територия.

Славеите предпочитат да се заселват във влажни и равнинни гори със смесен тип, особено в горски дъбови гори, във влажни зони край реки и потоци. Гнездата се намират в сенчести и мокри гъсталаци на елша, старец, черешова птица, орлови нокти и в гъста тревна площ.

Славей също привлича градски пейзажи: площади и горски паркове, с езера, езера и гъсти гъсталаци от люляк и върба.

За зимуването, славеите мигрират в Северна и Източна Африка, Саудитска Арабия и Южен Иран.

Славей при плуване в горски извор, украински национален резерват "Хортица". Първото къпане на младия славей.

Основата на диета от славеи е храните за животни: гъсеници, мравки, стоножки, паяци, бръмбари, мухи, охлюви и други сухоземни насекоми, включително вредители.

През есента в менюто се появяват плодове и растителни семена. Птенцы вскармливаются мелкими гусеницами.

Сразу по прилету в места гнездования самцы начинают свою песню. Первыми прилетают старые особи, занимают лучшие территории и расселяются на расстоянии 200-300 м друг от друга. Соловьиная песня привлекает самок и оповещает возможных конкурентов, что место занято.

Женската изгражда гнездо в тревата или храстите, не по-високо от 1,5 м над земята. Стените на гнездото са изтъкани от тревисти стъбла и тънки клонки, дъното е с топола надолу, вълна, миналогодишната листа. Диаметърът на гнездото е 11-13 см, височина - 7-10 см.

В края на пролетта женската снася от 3 до 7 красиви, кафяво-маслинови или тъмни шоколадови яйца с размери 2x1,5 см. Излюпването продължава 2 седмици, докато жената изхранва мъжа.

След появата на пилета, мъжете престават да дават концерти и се посвещават изцяло на семейството. Пъстчетата прекарват около 2 седмици в гнездото, през цялото време и двамата родители ги хранят.

Тъй като още не са се научили да летят, младежите се измъкват от гнездото и ловко излитат на земята в тревистите гъсталаци, все още под грижите на родителите си.

В началото на август семействата се разпадат и прекарват останалата част от лятото, роуминг по крайбрежията на горите и речните заливни низини. В централна Русия, славеите изчезват в началото на септември, тихо и неусетно летящи за зимни апартаменти.

Слот на обикновен славей. Славеят е разрошен. Младият славей.

Средната продължителност на живота на един обикновен славей е 10 години.

Птицата славей: начин на живот, хранене и развъждане, където птиците зимуват

Славеят се смята за птица с най-красивото пеене. В песента си можете едновременно да чуете щракване, свистене и тътен, които, сливайки се, образуват прекрасна мелодия. Песен на славея е трудно да се обърка с всяка друга. Но навън птицата е напълно незабележима.

Как живее тази прекрасна птица, какво се храни и какви функции притежава сама по себе си, тази статия ще разкаже.

Славеят принадлежи на птиците от семейство Дроздов. Когато човек чуе песента на тази птица, той вярва, че славеят изглежда толкова красив, колкото и пее.

Всъщност птицата изглежда доста незабележима и няма ярко оперение. Славеят е малък. Птицата се движи на малки, тънки крака.

В края на всяка пръст лапа има нокът, помага на птицата да се държи за клоните. Очи, като мъниста, черни и големи.

Цветът зависи от вида на птицата. Общият славей има предимно монотонно оперение, кафяво-маслинено или кафяво. Малка част от гърлото и корема са боядисани в бяло. Страните и гърдите са боядисани в цвят, който е малко по-тъмен от основния цвят.

Опашката има червен оттенък, а формата е права. Но има и индивиди, които имат заоблена форма на опашката в края. Някои видове в областта на гърдите имат пера от синьо, оранжево или черно. Например, славеят - червенокосът има червена врата.

Птицата почти не променя цвета на оперението си през цялата година.

Женските и мъжките са почти еднакви на външен вид. Възможно е сексът да се разграничи само от по-светлия цвят на мъжа.

Младите животни са оцветени или люспести в цвят, което помага на неопитни птици да се сливат с околната среда и да се крият от хищници.

Теглото на птицата е малко и възлиза на 25 грама, а възрастният расте на дължина 20 см. Размахът на крилата е 29 см, с дължина само 9 см.

Видове славей и местообитания

В зависимост от вида на славея, той може да бъде намерен в различни части на земното кълбо.

  • Общият славей живее в Европа и Сибир през топлия сезон.
  • Червеният славейчев славей живее в Сибир и Далечния Изток.
  • Синият вид живее в района на басейна Об, както и на бреговете на Охотско и Японско море.
  • Свистящият славей се отличава с по-кратко пеене и живее в южната част на Сибир, както и на територията от Камчатка до Сахалин.

Всички видове, които живеят на места със студена зима, отиват за периода от Русия до топлите страни.

Славеят може да се намери в горите, както и по ръбовете с гъста, храстова растителност. Птиците са привлечени от паркове, където растат върби и люляци, които се намират в близост до водни басейни.

Ако птицата харесва местообитанието, тогава можете да чуете прекрасна мелодия на разстояние 10-15 метра от дома му.

Птици пеят

Ако гнездата са наблизо, тогава младите и старият славей трябва да пеят на завои, В гората често се чува хорът на славеите, който има повече от 40 индивида. В този случай само един опитен певец има право да започне своята мелодия.

Ако един млад славей започва да пее, по-опитният го прогонва или започва да пее по-силно. Ако съседите живеят далеч един от друг, тогава всеки има време за песен.

Младите хора пеят неумело, постепенно изучавайки това изкуство от по-опитни представители на тази птица.

Птицата се счита за много потайна и често играе скривалище. Ако имате късмет, можете да го видите високо на дърво с широко отворени човки, докато пее. славей обича да пее денонощно.

През нощта се чува особено различна мелодия на птицата., поради липсата на външен шум. В песента на славея има и определени сигнали.

Ако той комбинира няколко сигнала в една песен, това ще означава най-високата аларма.

Смята се, че общият славей има по-мелодично пеене, но песни от други видове засягат душата и сърцето толкова много.

Семейно възпитание и възпроизвеждане

Тези птици живеят по двойки, В първите дни след полета те почиват и свикват с новото местообитание и след това отиват да търсят втората си половина. Мъжът започва да пее ден и нощ, за да привлече женската, но само от време на време излиза да яде.

За да привлече женски, представителят на мъжката приема различни пози, отваря опашката, спуска крилата си, е прегърбен. На свой ред, жената започва да свирка в зората, така че мъжът да обърне внимание на нея.

Веднага след като представителите на противоположния пол са избрали един друг, женската се вдига, а мъжът играе с нея в преследване, правейки звуци, които приличат на скърцане.

Когато двойката се образува, женската започва да строи гнездо, а мъжът продължава да пее. Така той съобщава на другите славеи, че това е негова територия и жена.

За изграждането на гнездото жената избира мястото близо до язовирите, Славеите строят гнезда на храсти с височина 1 метър, но в повечето случаи на земята или на сухи листа.

Дупката на птицата не се издърпва, а само леко се задълбочава в гората, изсипвайки листата. Страните на гнездото са на нивото на сухи листа, а диаметърът му е 11–13 cm, а височината му е около 10 cm.

Листата се разпространяват до дъното, краищата на гнездото са облицовани с острица и тревни стебла. Отнема около седмица за птица да построи гнездо.

Тогава женската снася и инкубира яйцата, а мъжът продължава да пее. Броят на яйцата обикновено не надвишава 4-6 броя. Яйцата са маслиненокафяви. Излюпване яйца бъдеща майка за около 2 седмици.

Прекратяването на мъжката песен означава, че пилетата са се излюпили и той вече не иска да привлича внимание. Мъжът е грижовен баща, защото той помага на жената да кърми пилетата.

Той търси храна за деца.

За пилетата родители грижа за 2 седмици, защото децата все още не могат да летят и да си осигурят храна. Пилетата се движат с помощта на краката си, не се отдалечават далеч от гнездото и се грижат специално. Към края на август крилата на бебетата стават силни и те отлетяват с родителите си към топлите ръбове.

Средно, животът на славей е 3-4 години. В плен птиците живеят много по-дълго и могат да живеят до 7 години при добри условия.

В диетата на славея са:

  • Малки насекоми като паяци, мравки, гъсеници, бръмбари.
  • В малко количество зърнени култури.
  • Месото от зрели плодове и плодове.

Славеи в плен

Тези прекрасни птици могат да съществуват в неестествена среда за тях. По-рано риболовът на славеите беше дори забранен от закона. Те улавят обикновения славей през пролетта по варварски начин. Уловената птица е вързана в областта на крилата и те започват да ги учат да живеят в плен. Първоначално птицата отказва да пее, но после малко, ставайки удобна и освежена, започва своята песен.

Птицата свиква с клетките бързо, но направи го напълно ръчно не успее, За да се запази славей, е необходимо да се покаже много усилие. Клетката трябва да е просторна. Но за да се предотврати затлъстяването на птиците, най-добре е да я държите във волиерите.

В първите дни след като е бил хванат, славеят се опитва да избяга и да се бори срещу клетката. Следователно, за да се предотвратят наранявания, клетка в първите дни е покрита с кърпа, Срамежливи индивиди ще пеят само в клетка, покрита с бяла кърпа.

Храна в плен

Птиците в плен ядат:

  • Червеите от бледи са около 8 броя на ден.
  • Яйца на мравки.
  • Нарязани пилешки яйца.

След това леко се инжектира в диетата: салата, настъргани моркови, варено месо в нарязана форма. Веднага след като славеят е свикнал да живее в плен, той се прехвърля в готовата храна с витамини и минерали.

Който някога е чувал песента на славея, те се влюбват в нея за цял живот. Но не заключвайте тези прекрасни птици в клетката. Ако наистина искате да се насладите на великата мелодия на славея, по-добре е да оставите ден и да отидете в гората, за да чуете пеенето на тази прекрасна птица.

Славей: птици с незабележим вид, но пеещи таланти

Изглед: Южен славей - Luscinia megarhynchos и общ славей - Luscinia luscinia
семейство: Дрозови, мухоловки
Поръчка: врабчови
клас: птици
тип: акорд
подтип: гръбначни
Продължителността на живота: 8 - 12 години

Nightingale не се харесва на външни данни, но учудва пеенето си умения

В момента в природата има 13 вида славеи, от които две са най-популярни: южните (обитават в Африка, Азия и Европа) и общия или източен славей (местообитанието му е Източна Европа и Западен Сибир). На снимката - славеят обикновен

Може би никоя птица не е посветена на толкова много стихотворения и работи като славей. И за добра причина. Неговото пеене изумява с разнообразие от репертоар, сила на звука и глас.

В същото време е абсолютно удивително да видите този невзрачен художник, след като е чул прекрасно изпълнение. Nightingale не се харесва на външни данни, но учудва пеенето си умения.

Освен това песните на славея възвестяват пристигането на пролетта и разцвета на природата наоколо, от които става по-топло в душата.

Южен славей, птица. Голяма снимка показва този представител. Той се различава от обичайните леко по-ярки цветове и местообитания.

хабитат

В момента в природата има 13 вида славеи, от които две са най-популярни: южните (обитават в Африка, Азия и Европа) и общия или източен славей (местообитанието му е Източна Европа и Западен Сибир). Славеите са прелетни птици.

През зимата те излитат от дома си, някъде на север от Африка, южен Иран, Арабия. Те се връщат в средата на април, когато на дърветата започват да се появяват листа, а насекомите пълзят навън. Ако някой не знае как изглежда една славеева птица - снимките дават представа за това.

Интересно! Мъжете се връщат у дома преди жените. След като намери подходяща територия, славеят обявява това с помощта на въздействаща песен.

Обикновен външен вид ви позволява успешно да се скриете в гъстите гъсталаци. Славеят е живял сам, той е потаен и предпазлив

особеност

Птичката на славея, снимката и описанието на която говорят за неприличен вид, но зашеметяващи качества на пеене, има следните характеристики:

  • Масата на славея достига 25 g, а размери - 18 cm. Той е само малко по-голям от врабчето.
  • Поглеждайки към славея, никога не си мислиш, че това е един от най-добрите певци на птици. Оперението му е най-често шоколадово-кафяв с елементи от сиво. Но се открояват големите черни очи.
  • Обикновен външен вид ви позволява успешно да се скриете в гъстите гъсталаци. Славеят е живял сам, той е резервиран и предпазлив.

Репертоарът на славея е доста обширен. В неговия арсенал има 12 племена (т.е. елементи на песен), които могат да се повторят и заменят.

  • Славеят стана известен с изключителното си пеене. Започва да пее няколко дни след завръщането си у дома и пее цяла нощ.
  • Репертоарът на славея е доста обширен. В неговия арсенал има 12 племена (т.е. елементи на песен), които могат да бъдат повторени и разменени. В зависимост от настроението или времето, песента на славея може да бъде тъжна или забавна. С пеенето си той предупреждава и за предстоящата опасност, звучи алармата.
  • Концертът на славея продължава с часове, така че птицата се чувства удобно: тя седи на ниска клонка, малко се свива, увисва крилата си, повдига малко опашката си и започва да се излива.

Интересно! Младите славейки приемат пеещи умения от своите старейшини, имитирайки тяхното представяне. Ето защо често не е далеч от един славей, който друг урежда, а след това и трети. И тревите на славеите започват.

Нощният живот на славея е посветен на пеенето, а през деня - на търсенето на храна. Той тича по земята, събира листа и купчина, получава гъсеници, буболечки, червеи, паяци, ларви и други живи същества. Славеят е гъвкава птица, така че може да хване плячка в движение

Нощният живот на славея е посветен на пеенето, а през деня - на търсенето на храна. Той тича по земята, събира листа и купчина, получава гъсеници, буболечки, червеи, паяци, ларви и други живи същества. Славеят е гъвкава птица, така че може да хване плячка в движение. През лятото диетата на ptah се допълва със зрели плодове и плодове, особено старейшина славей.

До есента, храненето със славеите става по-интензивно, така че птицата се опитва да запази мазнини за дълъг полет до зимата.

Интересно! Славеят се храни с вредители от насекоми, които вредят на листата и дърветата, така че спасява растенията от смърт, като прави голяма услуга на цялото човечество.

Bird Nightingale. Фото пеенето не предава, но в края на статията има видео с прекрасно изпълнение на славея

у дома

Ловът на славеите в Русия от миналите векове е бил много популярен, така че в края на 19-ти век дори законът, забраняващ пролетните птици, влезе в сила. Сега този урок не е толкова често срещан, но все пак има любовници, които държат тези малки певци у дома.

В първите дни на пристигането си у дома е необходимо да се хване един славей, не по-късно от първата седмица на май. По това време няма да имат време да сформират двойка.

Славеят е свободна птица, която не е свикнала да живее в плен, затова е много уплашена от нова къща. За първи път може да се бие в клетка.

Клетката на славея трябва да е специална - не с желязо, а с дървени пръчки, с покривка от плат, така че отшелникът да не се вреди на себе си. Също така се препоръчва да се покрие дома с лек плат, така че хората да не изплашат птицата.

Постепенно птицата свиква с плен и си спомня пеенето. Вече на втория - третия ден, можете да чуете славеещи трели, идващи от вашия апартамент. У дома славеят, както в дивата природа, пее до юли.

Някои любители орнитолози предпочитат да пазят славеите само за няколко месеца - докато пеят, а в средата на лятото те се освобождават.

В дивата природа, славей може да живее до 12 години, а у дома - само 2 - 3 години

Като храна, славей ще харесва брашнести червеи и мрачни яйца. Ако планирате да поддържате славей през цялата година, през есента е време да преминете към специална храна - смес за птици, които се хранят с насекоми. Също така, диетата му трябва да включва настъргани моркови с млечни бели галета, а любимото му яйце - главно ястие.

С подходяща поддръжка и грижа, до декември, славеят отново ще запее, първо тихо, а с първите пролетни дни - в пълна сила. Добрият домакин в плен със славеите може да живее няколко години.

Как изглежда един славей?

Nightingale има тънък и крехка физика. Невидима птица, размер на врабче, нараства с дължина до 15-19 см с телесно тегло около 25 гр. Женските не се различават по никакъв начин от мъжките. Цветът на една възрастна птица е доминиран от маслинено-сив или кафяв цвят с червенокоса, гърдата е оцветена по-ярко от гърба, коремът е полиран с петна.

На малка глава, големи, подобни на мъниста, почти черни очи се открояват ярко. Средните опашки славеи се държат направо. Когато седят на клон, тънките крака са широко разположени и опашката се повдига. Докато пеят, славеите дръпват опашката си и постоянно се покланят.

Славей в полет. Славеят на клона. Славеят на клона.

Навити на славеи и пеене

Славеите тайни и предпазливи птици, е доста трудно да ги гледате наблизо. А славеят губи бдителност, когато започва своята оригинална песен - нежна, мелодична или остра и резка.

Песента на славея е набор от повтарящи се звуци - коленете, състоящи се от разнообразни елементи. Звукова и чиста свирка, продължителен рев, глух тътен, характерен щракване, "клак", "заплитане", както и крякане, писък и рев с кран. В случай на опасност, славеят щрака.

Сред старите мъже има певци с изключителни постижения, които определят тона на целия горски хор. Необичайното пеене на славея може да се чуе само през нощта, когато нощните певци изпълняват най-добрия си репертоар.

Мъжките започват да пеят от началото на май, няколко дни след полета и мълчат само до средата на юни.

Пеещият славей. Пеещият славей. Пеещият славей. Пеещият славей.

Къде живее славеят

Обикновените славеи са типични мигриращи птици. Гнездовата зона се простира от западната територия на Русия до Енисей. Южната граница на ареала минава през Кавказ и полу-пустинята на Казахстан. Север обхваща уралската тайга и територията на Красноярската територия.

Соловьи предпочитают селиться во влажных и низменных лесах смешанного типа, особенно в лесных дубравах, на заболоченных участках вблизи рек и ручьев. Гнездовья располагаются в тенистых и влажных зарослях ольшаника, бузины, черемухи, жимолости и в густом травостое.

Также соловья привлекают городские ландшафты: скверы и лесопарки, с озерами, прудами и густыми зарослями сирени и ивняка.

За зимуването, славеите мигрират в Северна и Източна Африка, Саудитска Арабия и Южен Иран.

Славей при плуване в горски извор, украински национален резерват "Хортица". Първото къпане на младия славей.

Какви славеили ядат

Основата на диета от славеи е храните за животни: гъсеници, мравки, стоножки, паяци, бръмбари, мухи, охлюви и други сухоземни насекоми, включително вредители.

През есента в менюто се появяват плодове и растителни семена. Гнездилките се хранят от малки гъсеници.

Славей и Бери. Славеят с плячка. Славеят с плячка. Славеят с плячка. Славей и Бери. Славей и летяща муха: яжте или не яжте.

Гледайте видеоклипа: Хармонично утро (Февруари 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org