Животни

Колко тежи лъв - характеристики на хищник

Pin
Send
Share
Send
Send


В семейството на котките лъвовете винаги са заемали господстващо положение. Въпреки факта, че тигрите са по-бързи и по-пъргави, а домашните котенца са сладки и приятни на допир, лъвът винаги ще остане истинският цар на зверовете. Лъвовете са невъзмутими и със собственото си величие водят гордостта. Лъвът е единственият член на семейството на котките, който внимателно ще поддържа реда в семейството. Той знае точно кой трябва да яде първата плячка, бързо се адаптира към всяка ситуация. Но основното предимство и предимство е, че лъвовете са най-големите котки в света.

Кейп Лъв

Тя се нарича още чешка. Това се обяснява с факта, че в тази страна в един от провинциалните музеи има изображение на най-големия представител на семейството на котките на планетата. "Изложба" има необичайна история. Някога, докато се занимаваше с бизнес в Африка, любителката на пътуванията Емил Голуб купи малък лъв от местните жители. Тъй като той рядко е бил вкъщи, слугите не следват животните много добре. Лошата грижа и неправилното хранене доведоха до факта, че лъвът е починал през втората си година в плен. Въпреки това, собственикът искаше да спаси животното, правейки го пълнено.

След смъртта на пътешественика, лъвът е прехвърлен в един от местните музеи. От години никой не забелязваше, че пред тях има необичайно плашило. Това е нос Лъв. Както знаете, това са най-големите лъвове в света. Доказано е, че Panthera leo melanochaitus е живял в почти цялата Африка, включително и в южните райони. Ловците от нос, наречени бурите, добре познаваха бизнеса си. В резултат на това лъвът беше напълно изтребен. Смъртта на последния представител на този вид датира от 1858 година. Около света има 6 препарирани животни, седмият е препарирано животно от Чехия. Очакваното тегло на жената е около 180 kg, мъжката - 240 kg, дължината на тялото - повече от три метра.

Варварски лъв

Той, подобно на "чешката", се счита за най-големия лъв в света. Снимката доказва това, да не говорим за пълнената фигура в пълен размер. За разлика от нос, лъвът Барбари предпочита да живее в Северна Африка. В момента тя вече не живее в дивата природа. Отличителните черти на този подвид се счита за огромна дебела "коса", която не само покрива раменете на животното, но и виси на корема. Последният варварски лъв е убит през 1922 г. в африканските планини.

Сега за размера на най-големия лъв в света. Регистрираното тегло при мъжете е 260 кг, а дължината на тялото достига 3,4 м. Женските, разбира се, са малко по-малки от мъжките. Дължината на главата на лъва на Barbary е била повече от 2 м. Височината при холката: мъжките - 1,3 м, женските - 1 м.

Индийски лъв

За най-големите лъвове в света могат да се припишат и представители на котето, живеещи в Индия. По-точно, в индийските зоологически градини. Доказано е, че лъвовете в плен растат повече, отколкото в дивата природа. Индийският лъв не е с дебела грива, а с набита и сгърчена организация на тялото. Животните се адаптират перфектно към плен, перфектно подлежащи на обучение. Най-голямото тегло на индийския мъж е 220 кг, а женското тегло е около 160 кг.

Разбира се, човекът винаги е определял, ако е възможно, размера на царя на животните. Колко струва най-големият лъв в света? На този въпрос не съществува недвусмислен отговор, тъй като за различни подвидове са определени максимални размери. Например индийският лъв, който живее в Лондонската зоопарка през 1970 г., тежи 375 кг. Дължината на тялото на Симба (а именно слугите от зоологическата градина, наречена лъвско бебе при раждането им) е 3,3 метра. Това е максималното записано тегло на лъв, живеещ в плен.

През 1936 г. в Южна Африка истински мъж ядеше хора. Ловът бе обявен. В резултат на това беше застрелян огромен убиец. Теглото на трупа е 313 кг. Това тегло е рекорд за лъвовете, живеещи в дивата природа. В индийския резерват живеят над 340 души. Работниците не само внимателно охраняват и внимателно наблюдават местообитанията на най-големите лъвове в света, но и правят опити за увеличаване на населението.

В момента тези красиви животни живеят само в Азия и Африка. Доказано е, че преди лъвовете са живели в откритите пространства на Европа и дори могат да живеят на територията на модерния Кавказ.

Говорейки за най-големите големи лъвове в света, не можем да не споменем „продукта“ на любовта на тигър и лъв. Разбира се, в дивата природа подобен съюз би бил просто невъзможен, но в плен се оказа хибрид. Лигърът, а именно така нареченият развъдник, е по-голям от майката-тигрица и лъв-баща. Най-големият хибрид е отглеждан в зоопарка в Новосибирск. Момичето е на име Зита. Родителите на това прекрасно създание са африканският лъв и бенгалската тигрица.

Можем да кажем, че котенцата в тази необичайна двойка се появяват случайно. Младият лъв, само поради една известна му причина, отказа да яде в продължение на много дни. Тигрицата, която седеше в следващата клетка, беше тъжна и постоянно виеше. Работниците от зоопарка решиха да „запознаят” животните. В резултат на това се родиха две красиви котенца. Момичето остана в Новосибирск и момчето отиде да живее в Кемеровската зоопарк.

На седемгодишна възраст младата лкрика вече надмина размера на възрастен лъв, живеещ в съседната стая. Максималното регистрирано тегло на лиграта е 450 kg. Най-големият е Херкулес, който живее в Маями.

Единственият отрицателен - мъжките лигери не могат да оплодит женските си. Въпреки това, лигритите са добре с лъвски младоженец. Те дори не смятат тигрите за потенциална втора половина, тъй като са много малки за тях. Между другото, Зита вече има потомство. Котенца, които са родени от обединението на лъв и лигрица, наречени лилигри.

Описание на лъва, външен вид, характеристики, снимки на животното.

От сега съществуващите диви котки, лъвът е по-малък по размер само от тигъра. Един възрастен мъжки лъв тежи средно до 250 кг с дължина на тялото 2,5 м. Гъвкавото, подвижно тяло на лъва има добре развита мускулатура на шията и предните крака. Ноктите на лъва достигат до 7 см дължина.

Масивната глава на лъв с удължена муцуна е надарена със силни челюсти. Лъвът има 30 зъба, кучетата с размери до 8 см позволяват успешно да ловуват големи животни: елени, диви свине, зебри и антилопи. Езикът, покрит с туберкули, помага бързо да се отърве от кръвосмучещите насекоми и да се грижи за косата.

На лицето на лъва има няколко реда мустаци с тъмни петна в основата, които образуват уникален модел за всеки индивид. Новородените лъвчета са лъскави, като леопарди, но в пубертета, петна изчезват. Цветът на лъвската кожа може да бъде пясъчен, кафяв или червен. Опашката завършва с грандиозен черен пискюл. Индивидите във вътрешността на пискюла имат „шпора“ - сливане на гръбначния край.

Особена разлика между лъвовете е изключителният сексуален диморфизъм. Мъжките лъвове са много по-големи по размер от женските и са снабдени с луксозна грива, която се появява вече при шест месечни малки. До три години купчината на лъва нараства до 35-40 см. Цветът, дължината и помпите зависят от генетиката, площта и количеството на тестостерона. По-стари, опитни лъвове имат най-дебелата и най-рошавата грива.

Може да изглежда изненадващо, но лъвовете са животни, които имат най-малко сърце сред големите хищници. Ето защо те не се различават по специална издръжливост, въпреки че при движение на къси разстояния лъвовете могат да достигнат скорост до 80 км / ч. При естествени условия лъвовете живеят 12-15 години, а в затворено положение продължителността на живота се увеличава с 5-7 години.

Видове и класификация на лъвовете.

Класификацията на лъвовете има 8 подвида:

  • азиатски(Персийски, индийски) лъв (Латинска: Panthera leo persica): тя има прилепнало тяло и лъскава, не прекалено гъста грива. Теглото на лъва е 150-220 кг, за мъже от 160 до 190 кг, за жени от 90 кг до 120 кг. Височината на азиатския лъв при холката достига 1.05 метра. Рекордната дължина на лъва достига 2.92 метра. Малко над 500 представители на този вид лъвове обитават Индийския резерват. Най-големият азиатски лъв е с дължина 2,92 метра,

Азиатски (персийски, индийски) лъв

  • варварски лъв (Латинска Panthera leo leo): най-масивният хищник с тъмна гъста грива. Навсякъде населявал африканския континент. За съжаление, най-накрая е изтребен от човека в началото на 20-ти век. Днес потомците на берберския лъв живеят в плен, но не можем да говорим за чистата кръв на вида. Теглото на мъжкия лъв достига 160-270 кг, а теглото на жената е 100-170 кг. Той беше най-големият хищник от всички видове лъвове,

Лъвът, който вероятно идва от варварския лъв (варварски лъв)

  • сенегалецЛъв (Западна Африка) (лат. Panthera leo senegalensis). Мъжките се отличават с лека, къса грива (или липса на такава), лека вълна и малки размери. Гордостта на този хищник е по-малка, а формата на черепа е различна от другите видове лъвове. Местообитанието се намира на юг от Сахара от Сенегал на запад и изток до Централноафриканската република. Около хиляда представители живеят в саваните на Гвинея, Нигерия и Сенегал. Този тип лъв е застрашен,

  • Севернокорейски NKL (лат. Panthera leo azandica): по външен вид е подобен на други африкански роднини. Живее в саваните на североизточния Конго. Населението на този вид лъвове постепенно намалява

  • Източна Африка(масаи) лъв (Лат. Panthera leo nubica) - подвид на африканския лъв. Мъжките се отличават с удължени крайници и „гребена” грива. Мъжки лъвове достигат дължина от 2,5 - 3 метра, включително опашката. Дължината на лъвиците с опашка от 2,3 - 2,6 метра. Теглото на мъжки лъв е 150 - 230 кг, женските 100 - 165 кг. Лъвовете и лъвиците имат височина на холката 90 - 115 см. Местообитанието на този вид лъвове - Замбия, Уганда, Мозамбик и други държави в Източна Африка, също обитават кенийския резерват Масай Мара,

Източна Африка (Масай) Лъв

  • югозападно африкансколъв (катанга) (Латинска Panthera leo bleyenberghi): различен светъл цвят. Живее в Югозападна Африка от Ангола до Зимбабве. Дължината на мъжкия лъв заедно с опашката е 2,5 - 3,1 метра, дължината на лъвицата е 2,3 - 2,65 метра. Масата на мъжки лъв е 140-240 кг, теглото на женските е 105-170 кг. Застрашените видове лъвове са на ръба на изчезване,

  • югоизточен африкански(трансваал) лъв (Лат. Panthera leo krugeri): големи индивиди, мъже са собственици на дълга тъмна грива. Някои представители имат левкоза, мутация, свързана с отсъствието на меланоцити. Такива екзотики имат бяла коса и розова кожа. Дължината на тялото на Трансваалския лъв с опашка е 2,6 - 3,2 метра, а размерът на лъвицата е по-скромен 2,35 - 2,75 метра. Мъжкото тегло достига 150-250 кг, женските - 110-180 кг. Повече от 2 хиляди лъва живеят в националния парк Крюгер, както и в южната част на африканския континент и в пустинята Калахари.

  • Кейп Лъв (лат. Panthera leo melanochaita). Подвид, който изчезна през 19-ти век. Последният Кейп лъв беше свален през 1858 година. Тези лъвове са живели в нос Cape Cape Hope, който се намира в Южна Африка. Този вид лъвове се отличава с черни върхове на ушите, а гривата на лъва покрива корема и раменете на бозайник.

Изчезнал Кейп Лъв

Заедно с тигъра, леопарда и ягуара, лъвът образува рода Panthera, чиито представители могат да се кръстосват, за да образуват жизнеспособни хибриди: лигери (тигри), леопони (леопард + лъвове) и ягулви (ягуари + лъвове).

Белите лъвове не са подвид, а генетично заболяване, наречено левцизъм, когато козината става бяла. Белите индивиди живеят в националния парк Крюгер и в резервата Тимбавати, който се намира в източната част на Южна Африка. По принцип такива животни се държат в плен.

Има ли черни лъвове в природата?

Черни лъвове не съществуват, в плен този вид може да оцелее, но в дивата природа е невъзможно. В Okovango те видяха гордост от тъмно кафяви лъвове, които учените наричаха резултат от тясно свързано кръстосване. Като цяло доказателства за съществуването на черен лъв не съществуват.

Къде и как живеят лъвовете?

Лъвовете живеят на 2 континента: в Африка и Азия. Районът на разпространение на лъвовете в Африка е в южната част на пустинята Сахара. В Азия дивият лъв живее в Индия, в гората Gyr на индийската държава Гуджарат.

Всъщност по време на ранното средновековие местообитанието на лъвовете беше много по-широко: животните живееха в Африка и Индия, в Близкия изток, в Иран и дори в Южна Европа и Русия. Но унищожаването на местообитанията на хищници и преследването на хората са довели до намаляване на местообитанията на лъва.

В природата лъвовете живеят в савани, понякога в гори или храсти. Хищниците живеят в малки стада - гордост, състояща се от 5-6 родни женски, техните млади и 1-2 зрели мъжки (2 мъже могат да бъдат в гордостта само ако са братя). Младите лъвове, изключени от гордостта, очакват един живот, възможност да се присъединят към друга гордост или да създадат свои собствени.

Какво яде лъв?

Нощният лов позволява на лъвовете да се промъкнат възможно най-близо до жертвите си. Лъвките са красиви ловци, пъргави и пъргави, което не е така при мъжете, покрити с тежка грива. Женските обграждат стадо копитни животни и незабавно атакуват зейнали животни. В Индия плячката на лъвовете са бонбони (глигани) и елени. Африканските лъвове се хранят с гну, биволи и зебри. Големите трансавални лъвове често ловуват жирафи.

Понякога лъвове атакуват хипопотами и малки слонове, не заобикалят добитъка. Леопарди, гепарди, хиени, живи, болни или убити от други, по-слаби хищници, стават храна за лъвове. Лъвът яде около 7-8 кг месо на ден, нуждата от женско е по-малко - пет килограма месо е достатъчно.

Лъв - развъждане в природата.

Лъвовете се размножават независимо от сезона. Мъжете стават полово зрели на възраст от 6 години, жените на 4 години. Лъвовете организират ожесточени битки за жените, което често води до смъртта на конкурент. Бременност лъвица трае 110 дни. Преди да роди, лъвицата напуска гордостта и се крие на сигурно място. Родени са 1-4 безпомощни и слепи малки, тежащи до 2 килограма. Очите на малките се отварят за 7 дни.

За да не привличат други хищници, лъвицата прехвърля потомството на друго място няколко пъти и ловува близо до безопасно скрити деца. Храненето с мляко продължава 6-7 месеца. В един и половина месеца на малките е позволено да ловуват, и започват месни добавки. Тогава майката с малките се връща към гордостта.

Гледайте видеоклипа: Червен Тибетски Мастиф Най Скъпата Порода Кучета (Януари 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org