Птици

Кърпа за птици

Pin
Send
Share
Send
Send


Какво е танц: птица или танц? Разбира се, танцувайте, казват мнозинството. И те ще бъдат само частично верни. В края на краищата, танцът е също много интересна птица, принадлежаща към категорията на птиците с форма на преминаване. Птицата от танцовата чешма получи името си поради факта, че пеенето му е много подобно на звука на петите по време на този танц. Това са представители на семейството Ryurkovye, род Schegly.

Птицата е танц. описание

Основната отличителна черта на тези забавни птици е „червената шапка”, която увенчава малката глава на плявата. Той е малко по-малък от врабче - само 14 сантиметра. Такива малки крехки същества имат доста резонансен глас, който няма да объркате с никой друг.

Танцът с птиче кранче има червени пера не само на главата. Гърдата й също е червена. Тази птица малко прилича на сребро. Вярно е, че само мъжете имат такава характеристика. При жените перата на гърдите са боядисани в бяло. Крилата на тези птици са кафяви, а от двете страни на птиците има тъмни ивици. Клюнът на тап-танца е тъмножълт на цвят.

местообитания

Птичката за окото се среща на континенти като Евразия и Северна Америка. Можете да го видите в Гренландия.

Ако говорим за Русия, тогава основното местообитание на птицата е северните райони на страната. Въпреки че птицата принадлежи на номадите, тя предпочита тундрата, горски тундра, както и онези зони от гори, в които растат широколистни дървета.

Като се има предвид сезонността, през лятото, танцуването с тапи може да се види главно в тайговите и горски тундрални зони. През зимата стадата птици се опитват да се придържат по-близо до юг, в зоната на смесените гори и горски степи. Този начин на живот им позволява да получат повече храна в трудния зимен период.

Поведение в природата

Както вече споменахме, чечетката на птицата има малък размер. Въпреки това Пигалица дори не мисли да се държи предпазливо. Тя бързо се адаптира към квартала с хората и изобщо не ги плаши. Това дава на хората добра възможност да наблюдават как се държи танцът. Птицата не обича да бъде сама. Тези бебета са склонни да се събират в малки стада. Поведение на хранене също е доста интересно. Ято птици напълно обгражда клона на дърво, на което растат любимите им деликатеси - горски плодове, шишарки и обеци. По време на обяда те могат да висят в различни позиции, което не пречи на процеса на хранене. Но веднага щом клонът се движи, птиците излитат. Но не мисля, че те ще летят далеч от "масата за вечеря". Танцът ще заобиколи малко и ще се върне на мястото му.

Да се ​​види гнездото на птиците е доста трудно. За това човек трябваше да го потърси в гъсталаците на ниските дървета. Най-вероятно, така че такт танц се крие от естествени врагове, въпреки че в момента не е известно кой може да донесе вреда на тези същества. Най-вероятно те могат да станат жертви на големи хищни птици или сухоземни животни.

Хранителните птици са доста разнообразни. Тя включва продукти от растителен и животински произход. Растителната храна се състои главно от семена от различни дървета. Основното място сред тях заемат брезовите обеци, семената от конусовидна шишарка и бръмбарчета, както и зърнени храни и острици.

Ако говорим за храна от животински произход, тогава може да има различни насекоми, въпреки че танцът на тапите дава предпочитание на листни въшки.

Размножителният сезон в тези птици е доста активен. В стадата на танцуването на танци започва истинска суета, защото жените трябва не само да изберат достоен кандидат за ролята на баща на семейството, но и да имат време да си построят дом.

Сезонът на чифтосване също е чудесна възможност да се чуе танцът. Птицата, чиято снимка може да се види отдолу, се втурва във въздуха и се опитва да извика към други представители на своето стадо. В същото време тя издава силна свирка. Особено мъжете се опитват да се откроят и да покажат на жените, че са готови да се размножават и отглеждат потомството си. След образуването на двойка птици започват да се снабдяват с гнезда. За това е подходящ всеки естествен материал: тънки клонки, мъх и растителна пух. За да запазят пилетата топли, вътре в "къщите" са облицовани пера и пух. Гнездата на Боб предпочитат да строят ниско над земята. Дървета като елша и бреза са най-подходящи за тази цел.

Женската започва да снася яйца само след като жилището е напълно подготвено. Средно, от 3 до 7 малки синкави яйца. Отличителната им особеност са характерните тъмни петна по черупката. Женската инкубира съединителя за около две седмици. През това време, тя почти никога не напуска гнездото, дори заради храненето. През цялото това време бащата се грижи за жената. Той пренася храната си направо в гнездото. По този начин „мама” не отклонява нищо от процеса на размишление.

Nestlings се раждат много малки и беззащитни, но растат много бързо. Първите две седмици те напълно зависят от родителите си. Бащата продължава да носи храна директно в гнездото, но сега за потомство. В допълнение, майка му се присъединява. За първи път, за да напуснат дома си, бебетата-птици от танцовия танц се решават две седмици след раждането. Те се учат да летят и да започнат сами да търсят храна. Малките птици се хранят по същия начин като родителите си: семена на дървета и листни въшки.

След като първото потомство може да се погрижи за себе си, някои двойки започват да се подготвят за развъждането на следващото. По този начин в един период двойка ленти могат да повдигнат две поколения пилета.

Описание на танцовата чешма

Най-често танцът на снимката е представен с червена гърда или чело. Ако видите такъв индивид, то тогава мъжът е пред вас. При жените има бяла гърда, на крилата има тъмни ивици, а червената е само “шапка”. И двата пола имат бежов корем и кафяви крила.

Тези птици имат доста масивен клюн - до 10 мм, тъмно жълт с тъмен връх. Гърбът на птицата е кафяв на цвят, за разлика от лайката, гърбът на който е кафяв. Гърлото на птицата е черно, което е второто разграничение на героинята на статията. Същата цветна маркировка присъства и върху главата на птицата. По размер нашия герой е не повече от врабче, дължината на тялото не надвишава 14 см. Размахът на крилата е повече от 20 сантиметра и тежи 15 грама. Описанието на тап танц няма да бъде пълно, ако не обръщате внимание на неговия характер. Птицата от танцовата чешма е много любопитна и пакостлива. За своя размер, това е безстрашна птица, която често се приближава към хората, летящи в частни дворове, за да се наслаждават на съдържанието на хранилките.

Начин на живот

Червената звезда е северна птица, която се заселва главно в храстовата тундра. Птицата обаче може да се намери в тайгата. Предимно представители на този вид живеят в Русия, Канада и на север от САЩ. Tap Dance е мигрираща птица, но за дълги разстояния птиците не се изпращат. За да изчакате зимата, птицата отива в смесени гори и степи в Южна Русия, така че танцът не се появява през зимата. Може да се твърди, че танцът за кран е зимуваща птица, тъй като излита близо до постоянното си местообитание. Представители на този вид птици винаги са много активно скачане на земята и клони, от това, което обичат да приличат на птица или чижа.

Често можеш да видиш хора, висящи на клон наопаки. Така малките птици достигат до желаните пъпки и зърна, които предпочитат да търсят в сенчести и влажни места. Танцуващият танц е предпочитан да се установи в близост до водни басейни на височина до две хиляди метра над морското равнище.

Докоснете танца у дома

Любителите на птиците, които вероятно се чудят, как се държи танцът с птици вкъщи? На равна нога с чижи и канарчета, в домашното поддържане птицата е непретенциозна. Въпреки това, тя рядко се взима вкъщи, може би заради непривлекателното чуруликане.

Ако все пак решите да си купите танц, тогава бъдете готови да закупите просторна клетка. Тази птица се нуждае от достатъчно пространство, за да лети от костур до костур. Липсата на активност, животното е изпълнено със затлъстяване и смърт.

У дома, като балансирана диета, може да се използва канарното хранене. Необходимо е обаче да се намали количеството коноп, от което хората стават много мазнини, поради което съдържанието на тангентор за домашни птици изисква диета.

Храната на перната в дивата природа е много разнообразна и съчетава както растителна, така и животинска храна. Основна храна:

  • семена от дървета и храсти
  • житни растения.

Можете да хванете храна от птици на шишарки от ела, горски плодове, листа и гъсти храсталаци. В търсене на храна нашите герои не отстъпват на сръчността на акробатите, прикрепени към клоните от всички страни и дори с главата надолу. Възрастните се хранят с растителна храна, а насекомите, предимно с листни въшки, се хранят с пилета.

Времето за чифтосване

Не е трудно да се разбере, че чифтосването е започнало - активността им е значително повишена. Мъжките се издигат във въздуха и кръг под формата на вълнообразни линии. Непрекъснатото чуруликане е характерно за брачния сезон, така че пилетата се опитват да се откроят сред конкурентите. След зимата, по време на размножителния сезон, червената им гърда става още по-богата на цвят. По това време в стадата цари суматоха.

Веднъж на сезон представители на този вид гнездят и всяка година на ново място. Гнездят се сред долните клони на дървета и храсти от тънки клонки, трева, пера и пух. Обикновено при полагане на 5-7 яйца. Яйцата имат характерен зеленикав оттенък с петна и къдрици. Женската инкубира яйцата само две седмици. По това време мъжът я снабдява с храна, като носи семена и плодове в гнездото.

След раждането пилетата остават в гнездото още две седмици. По време на целия период на хранене родителите се редуват да доставят насекоми храна на пилето. Младежите много скоро започват да правят опити за самостоятелно придобиване на храна. За разлика от други птици, които яростно защитават своето потомство, танцуването с чешмата много лесно допуска хората в техните гнезда.

След като младежите напуснат гнездото, възрастната двойка започва да се подготвя за появата на следващото потомство. Така птиците гнездят два пъти годишно и имат време да отгледат две потомци. Младото поколение се събира в стадата си, а първата година от живота се държи близо до елховите дървета и брезите, чиито семена са основната им храна.

Продължителността на живота на танцов танц е безплатна от 6 до 8 години. В плен тези птици могат да живеят 1-2 години по-дълго. Забележително е, че птиците запазват своето пакостливо настроение до старостта.

заключение

Bird Chechetka - малък непослушен представител на птиците от семейството на вълшебниците. Живее в Русия, Канада и САЩ. Продължителността на живота на свобода е 6-8 години, а в плен - 1-2 години по-дълго. Танцът за хранене се храни както от растителни, така и от животински фуражи. Предимно семена от дървета и зърнени храни. Редутира се гнездещи два пъти в годината, носеща от 5 до 8 индивида на потомство. 2 седмици след раждането пилетата започват да се опитват сами да си набавят храна и скоро да станат готови да напуснат гнездото и да създадат своето стадо.

Как да различим птиците от външните знаци

Това са по-скоро малки птици, размерът им е само около 5 сантиметра и тежат 12 грама! Такива крехки и дребни същества, но колко красиво и шумно пеят ... може да се чуят трели!

Ако погледнете тази птица, можете да я наречете „червена шапка”, защото пред главата им има червени пера, които образуват кръгло петънце. Изглежда, че танцът на чешмата е сложил шапка. И мъжките от този вид имат такъв отличителен знак не само на главата, но и на гърдите, точно като bullfinches. Klyuvik в бебе-чечетки тъмно жълто.

Крилата на птицата са боядисани в кафяво, перата им е тъмна с бяла граница. Светлината на гърдата.

Както мъжките, така и женските имат ярък сноп червен цвят.

Как се правят "червените шапки" с крила в природата

Въпреки малкия си размер, танцът не е свикнал да се държи предпазливо. Те бързо се адаптират към живота близо до хората. Изключително интересно е да се наблюдава как тези малки птици се хранят. Те буквално откърмят клоните на едно дърво и, като се движат в различни пози, кълват плодове, шишарки и обеци.

Но човек трябва само да премести клона, те веднага да полетят заедно ... но те не летят на друго място за хранене, те просто правят кръг и се връщат отново на същото място.

Пъпките живеят в гнезда и ги подреждат в гъсталаци на ниски дървета, в ивицата от тундра, тайга. Те живеят в малки стада, големи колонии не са за тях.

Какво яде птица кран

Менюто на този представител на прохождащата поръчка се състои от растителни "продукти" и храна за животни. От животни, танцът може да яде различни насекоми като храна, въпреки че по-често, отколкото не, той спира вниманието върху листните въшки. Сред растенията избира храсти и дървета със семена. Той обича да кълват обеци от бреза много, понякога яде семена от шишарки, освен това се храни с семена от брусниче, зърнени храни и острици.

Как протича процесът на отглеждане на потомство люспи

С началото на брачния сезон в местообитанията на тапас започва невероятна суматоха - тези птици летят във въздуха, пращят силно и крещят един на друг. Мъжките пищят особено силно, като казват на жените за готовността им да започнат развъждане. През този период строителството на гнезда започва да размножава бъдещо потомство. Обикновено техните "жилища" от танцовата чешма са разположени ниско над земята. Най-подходящите за тях дървета са елша и бреза. Гнездото е изградено от малки тънки клонки, мъх, растителен пух и други естествени строителни материали. Вътрешността на гнездото е облицована с пера и растителна пух, така че да е мека и топла.

През зимата в танците често пристигат в градските паркове до хранилките, запълвайки квадратите с изразеното си чуруликане.

След като мястото за люпене е готово, женската снася от 3 до 7 яйца. Те имат бял и син оттенък и тъмни петна по черупката. Инкубацията продължава около две седмици. През цялото това време „бащата” на бъдещото семейство внася женската храна директно в гнездото, за да не го разкъсва от процеса на излюпване.

Пиленцата, които дойдоха на света, са много малки и беззащитни, родителите ги хранят през първите две седмици след раждането. “Мама” и “татко” донасят на децата семената от острица, памучната трева и други растения. 14 дни след раждането пилетата излитат от гнездото. А някои от родителите от последните дни, прекарали своята „първа партида“ от потомство, започват да отглеждат друг.

Мъжът има не само ярко червена шапка, но и червеникаво-розова престилка на гърдите. Самочкам имаше само червена шапка.

ЧЕРВЕНИ КАПКИ ОТ КЛОНОВЕ

". Стада тапас, яркочервени глави и гърди на самките от тези малки птици се сравняват благоприятно с скромните сиви женски, тапасът е пъргав и приказлив ”, пише натуралист П. Козлов за тези птици. Вярно е, че червените шапки са залепени от двата пола. Благодарение на тези ярки детайли на тяхното оперение, малките птици не остават незабелязани дори сред клоните.

Въпреки това, яркият костюм не е необходим знак за танц. Има люспи, чието оперение е оцветено в по-светъл цвят в сравнение с повечето птици от този вид: тялото е светло сиво, а мястото на гърдите на мъжките е бледо розово. Тези птици, които изглеждат почти бели по време на полет, се наричат ​​пепелни люспи. Някои орнитолози ги разграничават в отделна форма.

Костюм и танц на бебето

До началото на брачния сезон мъжете са облечени. Ярки петна по гърдите и гуша през пролетта стават по-ярки, отколкото през есента. През зимата перата се износват, белезникавите ръбове изчезват, а перата стават още по-наситени. Въпреки това, един външен вид не привлича жените. Опитвайки се да угажда скъпата си, мъжът се впуска в текущ полет - той се втурва около нея във въздуха, изписва вълнообразни линии и придружава любовния танц с весела песен: „Че-че!“. Въпреки, че според популярната поговорка това е женският завет на мъжа: „Танцът на чешмата е наричан, чечета се обади.“ Но тогава следващият мъж започва за брачния танц, а друг - за другия. Малки стада от тапас кръжат във въздуха, летят от клон на клон, като понякога издават призивни викове, които се сливат в безкрайно радостно чуруликане.

COSY WARM FALSE

За да започнете гнездене на топовете преди да разтопите снега. Всяка година птиците избират нови места за гнездене. Обикновено танцът се поставя в малки колонии, разположени близо един до друг, не високо над земята, на няколко дървета и храсти, които растат наблизо. Гнездото на чешмата прилича на мека купа с дебели стени. Като строителен материал птиците използват тънки клонки, трева, парчета мъх, игли и растителен пух. Вътре в гнездото обикновено са облицовани пера, пух и парчета вълна - уютно топло легло за бъдещо потомство!

УМА ИЛИ ОБУВКА?

Яйцеклетките са синкаво-зелени и покрити с многобройни кафяви петна. Самка откладывает обычно пять яиц (бывает от трех до семи), начиная высиживание лишь с третьего или четвертого. Самец в течение всего инкубационного периода, который длится 10-14 дней, приносит самке корм. В отличие от многих других птиц, которые активно защищают свою кладку от возможной опасности, чечетки довольно неосторожны и с легкостью подпускают человека к своему гнезду.Може би това не е свързано с несериозност, а със страх - не е напразно, че хората казват „срамежливо, като танцов танц“.

Второ гнездо

Пилета, родени в гнездото, прекарват около две седмици, през цялото това време женската затопля бебетата с топлината си, а мъжът продължава да получава храна за цялото семейство. Той носи за пилетата в своята гуша малки насекоми, както и семената на различни билки, които женската яде. Често след като пилетата започнат да летят от гнездото и се хранят самостоятелно, родителите започват второто гнездене. Често птиците се придвижват към това с цялото потомство на ново място.

VEGETARIAN BIRDS

Само малки пилета се хранят с насекоми през първите седмици от живота. Възрастен тап предпочитат храната от растителен произход. Често могат да се видят на бреза, елша или смърч. Малки стада от малки птици буквално се задържат около дърветата, опитвайки се да получат вкусни семена. Танцът за пиене показва истински акробатични способности: те висят на тънки клони с главата надолу, като се движат от една конура или брезова обица на друга. В края на лятото и есента, дажбата на птиците се попълва с различни плодове, като lingonberries. Птиците обичат да пируват с плевелни семена.

ветровито NATURE

Танцуващите танци се заселват в тундрата и горите на Европа, Азия и Северна Америка. В зависимост от местообитанието им, те могат да бъдат гнездящи, заседнали или мигриращи птици. Броят на птиците, които летят през зимата и есента и пристигат през пролетта, не може да бъде предвиден от орнитолог. В някои години в него летят много люспи, в други - малки стада, а година по-късно учените не могат да намерят нито една птица на мястото на миналогодишното гнездене.

Всеки ден тап танц се премества на нови места, богати на семена. Птиците отхвърлят номадския си начин на живот само по време на гнездене и отглеждане.

Гледайте видеоклипа: Есен е вече - Esen e veche (Февруари 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org